Starten in februari: hoe pak je dat aan?

Een grondige voorbereiding is een must om vlot te starten in het tweede semester. Hieronder vind je een duidelijke to-dolijst die alle relevante informatie en stappen op een rij zet.

Stap 1. Kies je opleiding
 

Vrijwel elke VUB-opleiding kan je starten in het 2de semester. Alleen bij een paar opleidingen is de voorkennis uit het 1ste semester echt onmisbaar. We raden je dan ook sterk aan om eerst na te gaan of de opleiding die je interesseert instromen in februari toelaat.

Bekijk alle opleidingen

Stap 2. Contacteer de studietrajectbegeleider
 

Als je start in het 2de semester, betekent dat ook dat je alleen vakken van het 2de semester kan opnemen. Je volgt dus een programma op maat, dat je opstelt in overleg met je studietrajectbegeleider. Samen bekijken jullie wat haalbaar is en jullie bespreken de verschillende mogelijkheden, zodat je traject aan al je noden voldoet.

Vakken beschikbaar als je start in het 2de semester van 2022-2023

Meer info over je Studietraject

Stap 3. Schrijf je in
 

Heb je de knoop doorgehakt? Aarzel dan niet om je in te schrijven. Hou ook rekening met een aantal deadlines voor je aanmelding en de registratie van je vakken.

Aanmelden voor het 2de semester kan vanaf 1 december (om te starten in februari).

Inschrijven

Enkel voor studenten met een Belgisch diploma

Wegens administratieve redenen kunnen studenten met een buitenlands diploma, of studenten die een visum nodig hebben, niet starten in het 2de semester. Deze studenten kunnen enkel starten aan het begin van elk academiejaar, in september wanneer het 1ste semester begint.

Nog twijfels?

Zit je nog met twijfels? Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen rond studeren aan de VUB.