Eutopia

EUTOPIA

EUTOPIA is een studentgerichte en locatiegebonden inclusieve alliantie van ondernemende universiteiten die streven naar verandering en geen uitdaging uit de weg gaan. Het project breng 9 Europese universiteiten samen en verenigt  meer dan

165.000 studenten, 30.000 medewerkers en 90.000 internationale alumni. 

 Maak kennis met EUTOPIA 

Project logo_UNICA

UNICA

UNICA is een institutioneel netwerk van 46 universiteiten in 35 Europese hoofdsteden dat meer dan 150.000 medewerkers en 1.800.000 studenten bij elkaar brengt.

Maak kennis met UNICA

Project logo_EUA

EUA

De European University Association (EUA) is de representatieve organisatie van universiteiten en nationale rectorconferenties in 47 Europese landen. De EUA speelt een cruciale rol in de Bolognaverklaring en oefent invloed uit op de EU-beleidslijnen voor hoger onderwijs, onderzoek en innovatie. Dankzij de interactie met tal van andere Europese en internationale organisaties, garandeert de EUA dat Europese universiteiten een stem hebben.

Maak kennis met EUA

Project logo_IMISCOE

IMISCOE

International Migration, Integration & Social Cohesion (IMISCOE) is het grootste Europese netwerk voor onderzoeksinstellingen op het gebied van migratie en diversiteit Onze expertise binnen het domein van migratie en diversiteit zal bijdragen tot het succes van IMISCOE. Bovendien vormt de VUB door haar ligging in de hoofdstad van Europa, een uitstekende locatie voor de activiteiten van IMISCOE en voor gastonderzoekers.

Maak kennis met IMISCOE 

Project logo_EIASM

EIASM

Het European Institute for Advanced Studies in Management (EIASM) is een internationaal netwerk voor managementonderzoek en -onderwijs met meer dan 50.000 managementwetenschappers van over de hele wereld. De opdracht van EIASM bestaat erin hoogwaardig onderzoek en doctoraatsstudies op het gebied van management en aanverwante disciplines te bevorderen.

Maak kennis met EIASM

Photo 15 ScholarsatRisklogo.2

SCHOLARS AT RISK

Scholars at Risk werkt met een netwerk van hogeronderwijsinstellingen over de hele wereld om tijdelijke onderzoeks- en onderwijsfuncties te regelen voor bedreigde academici.

Maak kennis met SCHOLARS AT RISK

Project logo_TIME

T.I.M.E.

Top International Managers in Engineering (T.I.M.E.) is een netwerk van toonaangevende technische universiteiten en ingenieursinstellingen, opgericht in 1989. De onderzoeks-, onderwijs- en industriële relaties van de leden hebben een sterke internationale dimensie; ze zetten zich allemaal in voor internationale samenwerking en studentenuitwisselingen en voor de erkenning van studies in het buitenland. De vereniging telt 57 leden in 21 landen.

Maak kennis met T.I.M.E.

2022_UNIVERSITIES AGAINST DEATH PENALTY

UNIVERSITIES AGAINST THE DEATH PENALTY

VUB is een trots lid van het Universities Against the Death Penalty Network. Dit netwerk ondersteunt de wereldwijde afschaffing van de doodstraf;

Maak kennis met UNIVERSITIES AGAINST THE DEATH PENALTY

2014_VUB China Network RS134165_China Summer School

VUB Asia Network

Het VUB Asia Network vormt een stevig platform dat de samenwerking tussen de VUB en Aziatische hogeronderwijsinstellingen vergemakkelijkt. Dit platform bouwt voort op de stevige traditie en lange geschiedenis van de VUB op het gebied van samenwerking met Aziatische universiteiten, industrie en musea, en dit in verschillende disciplines.

Maak kennis met VUB ASIA NETWORK