Pilar

Cultuurhuis op campus

Je vindt het huis voor kunst en wetenschap Pilar, met zijn multifunctionele black-box en exporuimte, terug in gebouw Y op de VUB Main Campus.

Laat je in dit open, artistiek laboratorium voor en door nieuwsgierige cultuurliefhebbers verrassen door een waaier aan disciplines. Je ontdekt er spraakmakende muzikale acts, treft er het beeldende talent van morgen, aanschouwt nieuw werk van jonge (theater)makers of kan zelf je stem laten horen tijdens één van de debatten.

Bezoek Pilar

2022_Mensen op het Pillar Bar terras_VUB_Pilar_Etterbeek
PILAR ASAP

Twee keer per jaar zet Pilar een spraakmakend thema in de kijker tijdens het multidisciplinaire festival PILAR ASAP. Het festival creëert de gelegenheid om verschillende artistieke en wetenschappelijke disciplines te versmelten. Centraal staat het werk van (jonge) kunstenaars die jij as soon as possible moet ontdekken. Rep je naar de evenementenkalender om op de hoogte te blijven van de volgende edities!

2022_Gebouw_Groep mensen tijdens een tentoonstelling_Barak Lili M_VUB

Barak Lili M

Creatieve broedplaats op de See U-site

Als Barak Lili M is Pilar ook aanwezig op de See U-site, vlakbij de VUB Main Campus. Barak Lili M is een broedplaats voor jonge, artistieke en culturele entrepreneurs. Je vindt er twee repetitieruimtes, drie kunstateliers voor artists in residence en een workspace voor creatieve ondernemers. 

Ontdek Barak Lili M