Internationaal, dat zit in ons DNA

De VUB is een internationale universiteit bij uitstek. We kunnen uitpakken met een lange traditie in internationale onderwijsprogramma's en samenwerkingen met partners uit alle hoeken van de wereld, zowel voor mobiliteit van personeel en studenten als voor gezamenlijk onderzoek.

Dat weerspiegelt zich in het aantal internationale studenten ingeschreven aan de VUB: ongeveer 25% van onze studenten zijn niet afkomstig uit België, en dat aantal zien we steeds groeien. Onze universiteit probeert dan ook een thuis te zijn voor élke student, ongeacht van waar op de wereld ze afkomstig zijn. Wist je dat we zelfs internationale menu's voorzien in ons studentenrestaurant? En dat we internationalisering enorm promoten via ons aanbod Erasmus-uitwisselingen en ons uniek Internationalisation@home programma? Ontdek hieronder wat wij jou allemaal kunnen bieden!

2022_Student_Multicultureel_Verschillende culturen_S_1383763733

Meer informatie in jouw eigen moedertaal!

Als inkomende student kan het soms wat zoeken zijn naar de juiste informatie. Geen nood: wij hebben de belangrijkste zaken voor jou opgelijst in verschillende talen zodat je zeker up-to-date bent!

Internationale relaties: een breed begrip

In 2019 sloten we maar liefst 400 overeenkomsten met meer dan 260 partnerinstellingen af voor studentenuitwisselingen. Daarnaast bereikten we ook 180 bilaterale overeenkomsten (Memorandum of Understanding) met zo'n 145 partners, allemaal met oog op de internationalisering van onze universiteit en de ervaring van onze studenten, medewerkers en onderzoekers.

Wij ondersteunen internationale relaties vanuit bottom-up initiatieven binnen de academische gemeenschap, maar bouwen ook institutionele partnerschappen op met gelijkgestemde instellingen. Onze relatie met elke partner is uniek, maar zal altijd passen binnen met één van de, meerdere of alle drie niveaus van onze VUB-missie: onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid.

 

2022_International collaborations handshake-3200298_1920