2019_Caroline_Pauwels_op_klimaatmars_VUB

De wereld heeft je nodig: een oproep tot urban engaged people

Bij de VUB geloven we dat elk individu kan bijdragen tot een betere wereld voor iedereen. Om onze community te inspireren om iets terug te geven aan de samenleving en om wie dit al doet te bedanken, hebben we De wereld heeft je nodig opgericht. Het platform stelt projecten en activiteiten voor rond zes P's: People, Peace, Prosperity, Planet, Partnership en Poincaré. Vijf van de zes P’s zijn geïnspireerd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen waarmee de VN tegen 2030 de armoede wil bannen en van onze planeet een duurzame plek te maken. De zesde P is ter ere van Henri Poincaré, de Franse filosoof aan wie onze universiteit haar leuze ontleent. Waar kies jij voor? 

Voor welke P zet jij je in?

Ontdek de trekkers van De wereld heeft je nodig

People, Peace, Planet, Prosperity, Partnership en Poincaré: elke P wordt getrokken door een enthousiaste academisch coördinator. 

Ontdek onze academisch coördinatoren

Maak een geëngageerde en doordachte studiekeuze

Word een expert in je vak en leer hoe je op een maatschappelijk verantwoorde manier een steentje kan bijdragen aan de wereld.

Ontdek hier al onze opleidingen

Ontdek ons maatschappelijk relevant onderzoek

Onderzoek met positieve impact op de maatschappij: onze wetenschappers gaan er volop voor dankzij hun innoverende onderzoeksaanpak.

Lees meer over onze onderzoeksaanpak