2018_Prof Bart Neyns en team_VUB

Relevant en diepgaand onderzoek

Aan de VUB leggen we de nadruk op onderzoek dat niet alleen excelleert in de diepte, maar ook relevantĀ is in de breedte. Als universiteit kunnen we een belangrijke rol spelen, zowel in BelgiĆ« als in de rest vanĀ Europa en de wereld. Dat doen we door oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen enĀ ondersteuning te bieden bij beleidsbeslissingen.

Interdisciplinair en hoogtechnologisch

Voor dat soort onderzoek is een interdisciplinaire aanpak onontbeerlijk. En dat is een hele uitdaging! HetĀ betekent niet alleen dat experten uit verschillende disciplines moeten samenwerken, maar ook dat zeĀ elkaars taal moeten verstaan. Ook een hoogtechnologische aanpak is vaak cruciaal. Daarom proberen weĀ de bestaande infrastructuur te inventariseren en te groeperen tot faciliteiten die beschikbaar zijn voor eenĀ grote groep onderzoekers.

2022_Biochemisch onderzoeksteam werkt met microscoop_Farmaceutisch onderzoekslaboratorium_S_1726134715
2022_Grote Markt_Brussel_S_1433527946

In een grootstedelijke context

Brussel is het perfecte ā€˜Living Labā€™, waar we oplossingen zoeken voor de uitdagingen die eenĀ grootstedelijke context met zich meebrengt.

Doctoreren of onderzoeker worden aan de VUB?

Gepassioneerd door wetenschap, nieuwsgierig en inventief? Dan is een doctoraatstraject of een job als onderzoeker iets voor jou! Je kan aan onze universiteit een doctorsgraad behalen of onderzoek doen in maar liefst 36 onderzoeksdomeinen.

Word onderzoeker aan de VUB