2018_Prof Bart Neyns en team_VUB

Relevant en diepgaand onderzoek

Aan de VUB leggen we de nadruk op onderzoek dat niet alleen excelleert in de diepte, maar ook relevant is in de breedte. Als universiteit kunnen we een belangrijke rol spelen, zowel in België als in de rest van Europa en de wereld. Dat doen we door oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen en ondersteuning te bieden bij beleidsbeslissingen.

Interdisciplinair en hoogtechnologisch

Voor dat soort onderzoek is een interdisciplinaire aanpak onontbeerlijk. En dat is een hele uitdaging! Het betekent niet alleen dat experten uit verschillende disciplines moeten samenwerken, maar ook dat ze elkaars taal moeten verstaan. Ook een hoogtechnologische aanpak is vaak cruciaal. Daarom proberen we de bestaande infrastructuur te inventariseren en te groeperen tot faciliteiten die beschikbaar zijn voor een grote groep onderzoekers.

2022_Biochemisch onderzoeksteam werkt met microscoop_Farmaceutisch onderzoekslaboratorium_S_1726134715
2022_Grote Markt_Brussel_S_1433527946

In een grootstedelijke context

Brussel is het perfecte ‘Living Lab’, waar we oplossingen zoeken voor de uitdagingen die een grootstedelijke context met zich meebrengt.

Human Resources Strategy for Researchers

De VUB kreeg het HRS4R-kwaliteitslabel in 2011 en is momenteel bezig met de tweede aanvraag voor de verlenging van de Award.

Met deze ‘HR Excellence in Research award’ geeft de Europese commissie publieke erkenning aan onderzoeksinstellingen die vooruitgang boeken in het afstemmen van hun HR-beleid op de principes bepaald in het ‘Charter & Code’, gebaseerd op een actieplan en HR-strategie voor onderzoekers op maat ontwikkeld door de instelling. Op dit moment ontwikkelt VUB een nieuw actieplan. 

Lees meer

Logo HRS4R

Doctoreren of onderzoeker worden aan de VUB?

Gepassioneerd door wetenschap, nieuwsgierig en inventief? Dan is een doctoraatstraject of een job als onderzoeker iets voor jou! Je kan aan onze universiteit een doctorsgraad behalen of onderzoek doen in maar liefst 36 onderzoeksdomeinen.

Word onderzoeker aan de VUB