Het manifesto van PACT

Caroline Pauwels Academy of Critial Thinking (PACT)

Twijfel, onzekerheid en voortschrijdend inzicht zijn geen zwakten. Integendeel, ze drijven echte wetenschappelijke en maatschappelijke vooruitgang aan. De Caroline Pauwels Academy of Critial Thinking, afgekort PACT, wil lezingen organiseren voor mensen die ‘willen begrijpen’ en door dialoog, zelfreflectie en zelfonderzoek vrije denkers willen worden. PACT zal geografisch een zo breed mogelijke waaier aan stemmen laten horen, met wetenschappers en denkers uit alle continenten en culturen. Naast dat lezingenprogramma komen ook allerlei andere activiteiten die deze intenties onderschrijven. Het programma wordt momenteel uitgewerkt, maar het manifest is er al. Lees en engageer je, want PACT is er voor elke denker die durft

Lees het PACT manifest

Academisch Centrum voor Taalonderwijs (ACTO)

Het Academisch Centrum voor Taalonderwijs (ACTO) biedt taalcursussen, officieel erkende taaltesten, workshops op maat en individuele taalondersteuning aan voor alle VUB-studenten en personeel. Je vindt het academisch centrum op de VUB Main Campus in Etterbeek. 

Meer info

2022_Header_ACTO_VUB
Logo_Brussels School of Governance_BSoG_VUB

Brussels School of Governance (BSoG)

De Brussels School of Governance (BSoG) voert onderzoek naar en biedt hoger onderwijs aan op diverse beleidsrelevante domeinen, zoals energie, milieu, veiligheid, diplomatie, migratie, diversiteit, digitalisering en democratie. De school is een samenwerkingsverband tussen ons Institute for European Studies en het Vesalius College. Je vindt ze op de VUB Main Campus in Etterbeek.

Naar de Engelstalige website

Brussels Diplomatic Academy (BDA)

De Brussels Diplomatic Academy (BDA) biedt interdisciplinaire postgraduaten, cursussen en netwerkevents aan binnen wereld van economische diplomatie en internationale handel. Je vindt dit academisch centrum op de VUB Main Campus in Etterbeek. 

Naar de Engelstalige website

2022_Brussels Diplomatic Academy_BDA_VUB
2022_Logo_Hannah Arendt Instituut

Hannah Arendt Instituut

Het Hannah Arendt Instituut is een onderwijs- en onderzoekscentrum naar diversiteit, stedelijkheid en burgerschap dat zich buigt over maatschappelijke uitdagingen zoals migratie, diversiteit en sociaaleconomische en politieke achterstelling. Het instituut is een samenwerkingsverband met Universiteit Antwerpen en de stad Mechelen, waar het instituut ook gevestigd is.

Meer info

Universitair Ziekenhuis Brussel

Het UZ Brussel in Jette is ons universitair ziekenhuis. Patiënten uit binnen- en buitenland kunnen er terecht voor een totaalpakket aan medische zorg. Het UZ Brussel is verbonden aan onze faculteit Geneeskunde en Farmacie: samen leiden we huisartsen en specialisten op en doen we aan wetenschappelijk onderzoek. Zo bouwen we samen verder aan de medische vooruitgang.

Meer info

Prof Bart Neyns en team in labo op UZ Brussels
2022_Logo_Crosstalks_VUB

Vzw Crosstalks

Hoe blijven we met een frisse blik naar de wereld kijken, zonder toe te geven aan vaste denkpatronen? De vzw Crosstalks daagt uit en organiseert ontmoetingen tussen academici, wetenschappers, filosofen, artiesten, ontwerpers, beleidsmakers en ondernemers met een andere kijk op de zaak. Het resultaat? Een kritisch expertennetwerk waar we als organisatie steeds op kunnen rekenen. Je vindt de vzw op de VUB Main Campus in Etterbeek. 

Meer info