Campus Etterbeek

Een nette campus 

De medewerkers van Reiniging, Afvalbeheer en Ongediertebestrijding zorgen voor een propere en nette campus. De reinigingsdiensten reinigen de gebouwen en buitenterreinen.

Op verscheidene plaatsen op de campus kan je afvalhavens terugvinden, waar containers staan voor restafval (zwart), PMD (blauw), papier (geel groot) en glas (geel klein). VUB Reiniging haalt ze op en ledigt ze in het VUB-containerpark. Onze dienst beheert ook de VUB containerparken.

We werken samen met experten in ongediertebestrijding en experten in roofdieren zoals vossen en steenmarters die dol zijn op knaagdieren. 

Ook jij kan bijdragen!

Maak gebruik van de afvalbakken en asbakken, sorteer correct (restafval – zwart, PMD – blauw, papier – geel groot, glas – geel klein), veeg je voeten bij het binnengaan van onze gebouwen, zet je fiets in het fietsenrek, laat de kabels van je computer niet op de grond liggen,... VUB Reiniging zorgt voor de rest. 

Lees ook de Sorteerwijzer!

Event organisatie en faciliteitenverhuur 

Lokalenbeheer is verantwoordelijk voor de planning van alle niet-onderwijsactiviteiten in leslokalen, auditoria, vergaderzalen en congreslokalen op onze VUB Main Campus. 

Wil je een event organiseren of een lokaal boeken? 

2022_Auditorium_VUB_Banner
Eventondersteuning

Je kan verschillende diensten en materiaal huren bij een zaal. Denk aan audiovisueel materiaal, meubilair en flipovers. Daarbij komen de medewerkers van AV Services aan zet. Ons AV-team ontfermt zich over de audiovisuele technologie op onze universiteit. Ze beheren de vaste en mobiele infrastructuur, realiseren en archiveren producties en bieden opleiding en audiovisuele en logistieke ondersteuning. 

Meer info over AV Services - eventondersteuning

Sleutelservice en beveiligingstechnieken

Toegangsbeheer verzorgt de sleutelservice en beveiligingstechnieken van de lokalen. Zij leveren sleutels of transponders, plaatsen cilinders, repareren sloten, kennen rechten toe voor badges, enzovoort. Daarnaast beheren ze de toegangscontrole en slagbomen, inbraak- en camerasystemen en sleutelkasten. 

Centraal magazijn

Het Centraal Magazijn op de VUB Main Campus zorgt voor

  • Het beheer, de opslag en de distributie van kantoorbenodigdheden voor de administratie van het VUB-personeel
  • De stockage en distributie van geleverde gasflessen
  • Het vullen van stikstofvaten
  • Stock van materialen van de technische dienst
  • Verhuur van VUB-voertuigen (voor VUB diensten en studentenkringen)
  • Verzendingen (postophaling en postverdeling)

Technical Services en Projectbureau

De afdeling Technical Services staat in voor het preventief, curatief en adaptief onderhoud van technische installaties. Dat betekent dat ze de installaties plannen, interventies en herstellingen doen en verantwoordelijk zijn voor de uitbating van gebouwen en installaties.

Technical Services (TS) bestaat uit 3 domeinen: 

  • Natte Technieken (NT) = HVAC/verwarming-koeling-ventilatie-sanitair 
  • Droge Technieken (DT) = elektriciteit/liften/branddetectie 
  • Gebouw & Omgeving (GO) = gebouw en omgeving/groenonderhoud 

De afdeling Projectbureau (PB) staat in voor de realisatie van grote onderhouds- en renovatieprojecten in functie van het investeringsprogramma.

Heb je nog vragen?

Contacteer Infradesk