2022_Studente met laptop_Studiekeuzeproces_S_1740030320

Een moeilijke beslissing

De juiste studiekeuze maken is helemaal niet zo makkelijk. Tenzij je op voorhand echt perfect weet welke richting je uit wil, is het dus heel normaal dat je twijfelt. Om je te helpen, stelden we een stappenplan op dat je helpt om de knoop door te hakken.

Zo maak je de juiste studiekeuze

Vind je match met onze studiekeuzetool

Weet je helemaal niet welke richting je later uit wil? Of heb je een idee, maar vraag je je af of die opleiding echt bij je past? Geef je interesses aan in onze online studiekeuzetool, en krijg meteen te zien welke richtingen het best aansluiten bij jouw voorkeuren.

Studiekeuzetool

2022_Studiekeuzeproces_Studiekeuzetool_VUB
Student met tutor in studiebegeleidingcentru op Campus Etterbeek

SOS Studiekeuze

Tijdens een gesprek met één van onze studiekeuzebegeleiders kan je terecht met al jouw vragen en onzekerheden over jouw studiekeuze. Hoe kom ik uiteindelijk tot een realistische, haalbare en doordachte studiekeuze? Waar vind ik de juiste informatie? Hoe leer ik uit de veelheid aan mogelijkheden optimaal te kiezen wat bij me past? Hoe toets ik mijn voorkennis en vaardigheden om vlot te starten en mijn opleiding met succes te volbrengen? Zowel fysiek op de campus als online.

Plan een studiekeuzegesprek in

Lukt het je niet om aanwezig te zijn op één van de georganiseerde SOS Studiekeuzegesprekken? Of wil je alvast zelf verder aan de slag gaan met jouw studiekeuzeproces? Bekijk dan onderstaande Infographic. Via deze Infographic gidsen we jou in 6 stappen doorheen jouw studiekeuzeproces.
 
Bekijk jouw studiekeuzeproces

Veranderen van opleiding, kan dat?

Dat kan zeker. Ben je al student, maar loopt de opleiding die je volgt niet helemaal volgens je verwachtingen? Of wil je iets bijstuderen na je bachelor of master? Ontdek je mogelijkheden aan de VUB.

Veranderen van opleiding

2022_Student met laptop_S_1741406129
2022_Alumni_Job_Klaar voor een job met toekomst_S_355609382

Klaar voor een job met toekomst

Het is nuttig om al bij je studiekeuze na te denken over de richting die je uit wil in je latere professionele leven. Ter inspiratie lijsten we enkele boeiende jobs op die onmisbaar zullen zijn in de wereld van morgen. Benieuwd of je er al van gehoord hebt!

Ontdek de beroepen van de toekomst