2022_Studente met laptop_Studiekeuzeproces_S_1740030320

Een moeilijke beslissing

De juiste studiekeuze maken is helemaal niet zo makkelijk. Tenzij je op voorhand echt perfect weet welke richting je uit wil, is het dus heel normaal dat je twijfelt. Om je te helpen, stelden we een stappenplan op dat je helpt om de knoop door te hakken.

Zo maak je de juiste studiekeuze

Vind je match met onze studiekeuzetool

Weet je helemaal niet welke richting je later uit wil? Of heb je een idee, maar vraag je je af of die opleiding echt bij je past? Geef je interesses aan in onze online studiekeuzetool, en krijg meteen te zien welke richtingen het best aansluiten bij jouw voorkeuren.

Studiekeuzetool

2022_Studiekeuzeproces_Studiekeuzetool_VUB
2022_Student met laptop_S_1741406129

Veranderen van opleiding, kan dat?

Dat kan zeker. Ben je al student, maar loopt de opleiding die je volgt niet helemaal volgens je verwachtingen? Of wil je iets bijstuderen na je bachelor of master? Ontdek je mogelijkheden aan de VUB en bij andere onderwijsinstellingen.

Veranderen van opleiding

Klaar voor een job met toekomst

Het is nuttig om al bij je studiekeuze na te denken over de richting die je uit wil in je latere professionele leven. Ter inspiratie lijsten we enkele boeiende jobs op die onmisbaar zullen zijn in de wereld van morgen. Benieuwd of je er al van gehoord hebt!

Ontdek de beroepen van de toekomst

2022_Alumni_Job_Klaar voor een job met toekomst_S_355609382