Je laatste jaar aan de VUB

Zit je in je laatste studiejaar? Dan ligt je diploma binnen handbereik. De laatste horde die je moet nemen, is het schrijven van een bachelor- of masterproef. Hét sluitstuk van je opleiding, waarbij je onderzoeks- en praktijkvaardigheden combineert. Ook een stage meepikken is een slimme zet, omdat je op deze manier al wat relevante werkervaring opbouwt voor op jouw cv.

Je studeert af

Slaag je voor een VUB-opleiding? Dan studeer je officieel af en ontvang je een diploma als kroon op je werk. Proficiat met deze belangrijke mijlpaal in je leven!

Diploma-uitreiking

Na de bekendmaking van je resultaten ontvang je een afstudeergetuigschrift via secured pdf in je mailbox. Dit attest kan je gebruiken om te solliciteren of om verder te studeren. Je originele diploma ontvang je een paar maanden later tijdens je diploma-uitreiking.

Wat met je VUB-accounts?

Als je afstudeerd aan de VUB wordt je VUB account automatisch verwijderd op 1 november van het daarop volgende academiejaar. Als je na je afstuderen toch nog actief blijft aan de VUB als student, PhD-student of werknemer, wordt je account niet verwijderd.

Afgestudeerd, wat nu? 

Na het behalen van je diploma heb je verschillende opties. Je kan ervoor kiezen om verder te studeren en zo je kennis nog meer uit te breiden en te verdiepen. Je kan er ook voor kiezen om meteen de arbeidsmarkt te betreden.

Werken bij de VUB

Al gedacht aan een job bij de VUB? Je zou ervan versteld staan hoeveel verschillende profielen we nodig hebben. Met jouw diploma vind je bij ons bijna zeker een boeiende job met een waaier aan voordelen. 

Check alle vacatures aan de VUB

Solliciteer aan de VUB