Sfeerbeeld Academische opening 2022-2023

1. De VUB is … anders

Oké, dat zegt elke universiteit misschien. Maar bij ons voel je het aan den lijve als je toekomt op een van onze campussen: een erg verscheiden en progressieve community met een sterk engagement ten opzichte van de samenleving. Begaan waar het kan, kritisch waar het moet.

Je VUB collega's zijn:
  • Geëngageerd: het komt op ieder van ons aan de wereld beter te maken.
  • Respectvol en empathisch: er zijn evenveel meningen als mensen. Alle zijn het luisteren waard.
  • Kritisch: we houden er ten allen tijde een kritische blik op na.

 

Meer weten? 

Over de VUBHier staan we voor: de essentie van de VUB

 

2. Een groene plek waar mensen centraal staan

Open, menselijk, divers en respectvol: die aanpak werkt bij de VUB. Al te veel formaliteiten, etiquette en hiërarchie vind je bij de VUB niet. Vraag gerust na. Onze sfeer is open, authentiek en vriendschappelijk. De jaarlijkse personeelsbarbecue is op dat vlak een hoogtepunt. 1.500 hechte collega’s die samen eten en zich geweldig amuseren, of onze jaarlijkse personeels-TD. Een diverse verzameling aan eigenzinnige geesten, begeesterde karakters, innovators pur sang, en vooral: mensen die 100% hun authentieke zelf zijn.

Ontdek hier je toekomstige werkplek

Campus Etterbeek
Opleiding

3. Groeien en bijleren

Bij de VUB hechten we veel waarde aan de ontplooiing van onze medewerkers. Hoe kan het ook anders aan een universiteit? We doen ons uiterste best om je alle kansen te bieden waardoor jij kan blijven groeien en bijleren via opleidingen, webinars, conferenties, workshops…. Bewust nadenken over je loopbaan en eigen initiatief moedigen we sterk aan.

4. Een stimulerende werkplek voor onderzoekers

De VUB onderscheidt zich als de enige Vlaamse universiteit met "Vrij onderzoek" in haar statuten gegrift. We hechten veel belang aan de waarden van vrij onderzoek, onbeperkte verkenning en het nastreven van kennis zonder grenzen.

Ons baanbrekend onderzoek strekt zich uit over een breed scala van disciplines, waardoor we een internationale reputatie genieten die ons onderscheidt. Van de cutting-edge domeinen van fotonica en robotica tot aan de grenzen van mobiliteit, AI, structurele biologie, diabetes, vruchtbaarheid en verder, zijn VUB-onderzoekers pioniers die de grenzen van wat mogelijk is herdefiniëren.

Ontdek meer over ons onderzoek

VUB oderzoekers
Kunstenaar Koen Vanmechelen creëerde met Ab Chao – Lamousin een permanent, levend kunstwerk op de VUB campus

5. Inspirerende ontmoetingen

De kans dat je een bekende persoonlijkheid tegenkomt op onze campus of ermee samenwerkt, is relatief groot: we nodigen vaak bekende – maar vooral inspirerende - sprekers uit voor lezingen en campusbezoeken en werken graag samen met Belgische kunstenaars en artiesten. Daarnaast genieten de wetenschappers en proffen die aan onze universiteit lesgeven zelf ook heel wat naamsbekendheid.

Ontdek wie je zoal tegenkomt op onze campussen

6. Brussel, a City That Dares You...

Als je deel uitmaakt van de VUB, maak je ook deel uit van Brussel, the city that dares you to be yourself. We maken het je gemakkelijk: we zijn een stad van ontwerpers en initiatiefnemers. Onze geschiedenis zit vol met avonturiers die in de voetsporen treden van vernieuwers en niet bang zijn om ongeëffende paden te betreden. Brussel is a perfectly imperfect city, als een vruchtbare grond voor flexibiliteit in denken en doen. We zijn niet alleen de hoofdstad van Europa, we zijn ook de hoofdstad van de gezelligheid: je kan je verheugen op ontmoetingen met beleidsmakers en toekomstvormers, via kunst, wetenschap en beleving.

Via weKONEKT.brussels, hebben we een nauwe band met de hoofdstad en bieden we lessen aan in het hart van de stad

Ontdek de Stad Brussel

Manifesto - Visit Brussels

Brussels Mont des Arts - Kunstberg
Station Etterbeek

7. Mooie extralegale voordelen

Een greep uit de extra's bovenop je loon: een hospitalisatieverzekering met tussenkomst voor terugbetaling van consultaties, een zeer mooie groepsverzekering inclusief een verzekering gewaarborgd inkomen (afhankelijk van je statuut), 100% terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een fietsvergoeding, telewerk of internetvergoeding,  ecocheques, voordelig eten in het campusrestaurant, Benefits@work voordelen...

Lees hier meer over de arbeidsvoorwaarden

8. Ruime verlofmogelijkheden en flexibiliteit

Werk is er volop aan de VUB. Maar we doen er alles aan om je werk-privébalans te respecteren. Waar mogelijk promoten we thuiswerk (2-3 dagen per week) en flexibele uren. Bij ons krijg je ook als fulltimer 35 dagen verlof, 3 extra dagen en een sluiting tussen Kerst en Nieuwjaar. We staan niet stil: recent werkten we een beleid uit rond werken vanuit het buitenland, rond landingsbanen...

Daarnaast bieden we ook sport- en projectkampen aan voor kinderen van personeelsleden (vanaf 3 jaar t/m 15 jaar) gedurende de paas- en zomervakantie op de campus, naast de kinderopvang in Etterbeek en Jette.

VUB BBQ
VUB Tandarts

9. Je gezondheid en welzijn voorop

Jouw welzijn is belangrijk. Er zijn dan ook verschillende diensten aan de VUB waar je terecht kan voor informatie en ondersteuning bij ziekte en werkhervatting, ergonomie, psychosociale ondersteuning... VUB is er voor jou! Om geest en lichaam scherp te houden, krijg je voordelige medische bijstand, een griepvaccin, sterk afgeprijsde sportmogelijkheden, korting in de fitness, toegang tot het zwembad op de campus enzovoort.

Dokters, tandartsen en specialisten? Je vindt ze op of rond onze VUB-campussen.

Meer info