Met weKONEKT.brussels dragen de VUB, de Université libre de Bruxelles (ULB) en Brusselse partners bij aan de ontwikkeling van een vrije, verbonden en geëngageerde stedelijke gemeenschap. Samen versterken we onze geliefkoosde stad Brussel. 

2022_ Europees hoofdkantoor_Verkeerstunnel_Brussel_1493086040

Brussel is ons Living Lab

Onze proffen en docenten maken van Brussel een Living Lab door onderwijs te organiseren in, voor en met de stad. Zo wordt Brussel een collegezaal en werkplaats voor onze studenten.

Onze onderzoekers stellen hun kennis en expertise ten dienste van Brussel en haar inwoners; ze bieden antwoorden op grootstedelijke, maatschappelijke uitdagingen. 

In Brussel vinden kruisbestuivingen plaats tussen ons onderwijs en wetenschappelijk onderzoek enerzijds en sport, cultuur, kunst, recht en zoveel meer anderzijds. 

Evenementen, debatten, culturele bijeenkomsten

Via weKONEKT.brussels onderhouden we een actieve band met Brussel. Meer nog: onze naam is ondertussen een waarmerk geworden voor stedelijke activiteiten van topkwaliteit. Mindblowers is zo’n activiteit, net als WeKonekt.week. Beide activiteiten brengen academici, cultuurdragers, kunstenaars en de lokale bevolking samen voor een gezamenlijk heen-en-weer rond hedendaagse, grootstedelijke topics. 

Evenementen

Geen resultaten gevonden.