Naar een open en multiculturele superuniversiteit

Hoe ziet de Europese universiteit van de toekomst eruit? Als het aan ons en de andere leden van EUTOPIA ligt: met campussen over heel Europa, sterk verbonden met onze urbane omgeving en cultuur en open voor de vele opportuniteiten die de Europese erfenis van creativiteit en innovatie met zich meebrengt. Ons doel is om tegen 2025 een open en multiculturele superuniversiteit te creëren. Daarin zijn al onze campussen over heel Europa verbonden met elkaar. Onze studenten, academici en medewerkers kunnen zich er vrij bewegen, onderwijs volgen en aan wetenschappelijk onderzoek doen. Om die universiteit vorm te geven, rekenen we op het engagement van alle VUB’ers! 

Van 6 tot 10 universiteiten

In juni 2019 verkoos de Europese Commissie ‘EUTOPIA’ als een van de 17 projecten die de contouren van een ‘Europese Universiteit’ van de toekomst mogen uittekenen. Wat in 2019 begon als een initiatief van 6 stichtende leden, groeide uit tot de alliantie die we vandaag kennen. 

Babes Bolyai University (Roemenië) – Vrije Universiteit Brussel (België) – Ca'Foscari Venice (Italië) – CY Cergy Paris Université (Frankrijk) – Technische Universität Dresden (Duitsland) – University of Gothenburg (Zweden) – University of Ljubljana (Slovenië) – NOVA Lisboa (Portugal) – Universitat Pompeu Fabra Barcelona (Spanje) – University of Warwick (Verenigd Koninkrijk).

Mogelijkheden voor studenten, academici en personeelsleden van de VUB 

Door een intensieve samenwerking tussen de VUB en de 9 andere EUTOPIA-universiteiten kan de hele VUB-gemeenschap deelnemen aan diverse internationale opportuniteiten in alle delen van Europa.

Volg ons op de sociale media

Eutopia is aanwezig op YouTube, LinkedIn, Instagram, Facebook en Twitter. Volg ons voor de laatste nieuwtjes! Je kan ook langskomen in ons kantoor op de VUB Usquare Campus, building F (mezzanine), Kroonlaan 227 in 1050 Elsene. Altijd welkom!   

De individuele slides kan je downloaden via het DIY huisstijlplatform (enkel voor personeel).