Wij zijn een Urban Engaged University

Wij zijn de Vrije Universiteit Brussel. Al meer dan 50 jaar zetten wij ons in om antwoorden te bieden op de uitdagingen van morgen. Hoe wij dit willen bereiken? Via kwalitatief onderzoek, onderwijs op maat en een sterke maatschappelijke drive. Wij verankeren onze werking in Brussel en Europa en werken volgens de bestaande principes van de Verlichting: kritisch denken, vrij onderzoek en humanisme. Onze manier om van de wereld een betere plek te maken. #DeWereldHeeftJeNodig

2022_Infodag _24 april_Etterbeek_VUB.jpg

Onze opleidingen

Als je kiest voor een opleiding aan de VUB, hou je al je opties open. Hier kies je uit een uitgebreid aanbod bachelor- en  masteropleidingen. Je vergaart de nodige academische kennis en attitudes om een expert te worden in jouw vakgebied. Heb je al een diploma hoger onderwijs op zak? Via onze master-na-masters, postgraduaten en andere vormingen blijf je als professional relevant op de arbeidsmarkt van morgen. 

Ons aanbod       Schrijf je in

De Europese universiteit van de toekomst

Beeld je een open en multiculturele superuniversiteit in, met campussen over heel Europa. Een universiteit waar studenten, academici en medewerkers vrij kunnen bewegen tussen de Europese steden om onderwijs te volgen en aan wetenschappelijk onderzoek te doen. En dus ook een universiteit die gemeenschappen uit heel Europa samenbrengt om de uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Dat is waar wij, samen met 9 andere Europese universiteiten, tegen 2025 naar streven. Doe je mee?

Eutopia

Bouw mee aan een betere wereld

Bekommer jij je ook zo om betere levensomstandigheden, gelijke rechten, vrede, vrijheid van meningsuiting, het milieu? Dat past: als VUB’er ben je ideaal geplaatst om daar je steentje toe bij te dragen. Met de kennis die je opdoet in je opleiding. Vanuit je expertise als onderzoeker. Maar ook door je in te zetten voor één van onze maatschappelijke projecten waarmee we van de wereld een betere plek willen maken.

De Wereld Heeft Je Nodig

Snel naar

Evenementen