Eten en drinken op onze campus

Voedsel voor de geest? Dat vind je in overvloed aan de VUB. Voedsel tout court? Gelukkig is dat even ruim voorradig. In onze restaurants kies je dagelijks tussen een dagmenu, een vegetarische maaltijd, pasta of een wokmaaltijd. Zin in een broodje? Rep je naar onze cafetaria of naar één van de vele snackbars en cafés op en rond onze campussen. Voor ieder wat wils.

VUB RESTO Etterbeek

Elke werkdag heb je voor je lunch keuze uit verschillende menu's in het VUB-restaurant op de Main Campus. Naast vlees- en vismenu’s bieden we dagelijks een vegetarische en veganistische schotel. In de cafetaria vind je dan weer broodjes en versnaperingen.

VUB-restaurant Etterbeek

2022_Man in resto_VUB Resto_Etterbeek
2022_Man in resto neemt eten aan van keukenpersoneel_VUB Resto_Etterbeek

VUB RESTO Jette

Elke werkdag heb je voor je lunch keuze uit verschillende menu's in het VUB-restaurant op de Health Campus. Het restaurant is enkel ’s middags open. In de Java Coffee Corner in gebouw A kan je warme dranken, broodjes en snacks verkrijgen.

VUB-restaurant Jette

Duurzaam eten en drinken

Onze restaurants zetten bijzonder in op duurzaamheid. Het VUB RESTO Etterbeek op de Main Campus werd al tweemaal bekroond voor die inspanningen via het Good Food Label van Leefmilieu Brussel. Met lokale ingrediënten, seizoensgebonden groenten, producten uit eerlijke landbouw en duurzaam gecertificeerde vis tovert het VUB-restaurant steeds gevarieerde en duurzame menu's op tafel. Bovendien proberen we voedsel- en verpakkingsafval zoveel mogelijk te vermijden.

Meer over duurzaamheid aan tafel

Overige campushoreca

Misschien heb je niet elke dag zin in een VUB-resto of -cafetaria? Op onze campussen kan je ook elders terecht voor een lekkere hap. Ontdek een brede waaier aan horecazaken op de VUB Main Campus en VUB Health Campus. Deze horecazaken worden voornamelijk door zelfstandige zaakvoerders uitgebaat.

Ontdek meer horeca op de campus

2022_Man wandelt Opinio binnen_VUB Opinio_Etterbeek