2022_Studiebegeleiding_Docent en student met laptop_Tutor_S_765907471

Hoger onderwijs: hoe en wat?

Heeft het hoger onderwijslandschap nog veel geheimen voor jou? Geen probleem! Wij nemen je mee op ontdekkingstocht doorheen de verschillende soorten opleidingen en onderwijsvormen. Zo weet jij waaraan je je mag verwachten. 

Ga op ontdekking

Wegwijs in het hoger onderwijs

Bachelors, masters, master-na-masters, leerkrediet, ... De woordenschat van het hoger onderwijs ontcijferen is niet altijd evident. Om je op weg te helpen leggen we de belangrijkste concepten alvast uit in mensentaal.

Leer de betekenis

2022_Infodag_24 april_Mensen buiten aan inkom van de campus tijdens de opendeurdag_Etterbeek_VUB
2022_Vrouw met een laptop_Studente_S_1891464067

Hoe ziet een studietraject eruit?

Als student heb je de keuze om het modeltraject van je opleiding te volgen of om een individueel traject op maat samen te stellen. Dat laatste geeft je de kans om je studie te combineren met andere activiteiten zoals topsport, een eigen zaak of een job.

Lees meer

Wie kan studeren aan de universiteit?

Iedereen is welkom om te studeren aan de VUB, als je tenminste voldoet aan een aantal toelatingsvoorwaarden. Wat die voorwaarden zijn en wat ze precies inhouden, hangt samen met de opleiding waarvoor je kiest.

Onze toelatingsvoorwaarden

2022_Studenten_Diversiteit_Inclusie_VUB
Studenten tijdens examen op Kmkg

Test je kennis over het hoger onderwijs

Weet jij nagenoeg alles over het hoger onderwijs of ben je eerder een dummy als het gaat over studiepunten, schakelprogramma's en steunmaatregelen? Doe de test en ontdek of je je kennis nog wat moet bijspijkeren.

Test je kennis