Dilemma - Hulp bij ongeplande zwangerschap

Legde je een positieve zwangerschapstest af en roept dat vragen en twijfels op? Werd je gepland zwanger, maar veranderde er iets waardoor je twijfelt? VUB-Dilemma is gespecialiseerd in de psychosociale en medische begeleiding van vragen of twijfels over ongewenste zwangerschap. Met een open blik zoeken we samen naar een oplossing op maat van jouw leven, binnen het wettelijke kader.

Je kan bij Dilemma terecht voor informatie en gesprekken m.b.t. de zwangerschap, een zwangerschapsafbreking of gerichte doorverwijzing naar diensten die je in jouw specifieke situatie kunnen verder helpen.

Meer info

BLITS - Brussels Labo voor Inspanning en TopSport

Bij BLITS kan je als sporter terecht voor professioneel advies, sportmedisch onderzoek of inspanningstests. BLITS staat zowel open voor individuele sporters (of je nu recreatief, competitief of op topniveau sport beoefent), als voor sportclubs, trainers en begeleiders. BLITS is ook gespecialiseerd in de medische screening voor specifieke beroepen, bijvoorbeeld binnen de brandweer of civiele veiligheid.

Het sportlabo is verbonden aan de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie (MFYS) van de universiteit en bevindt zich in U-residence, vlak naast het sportcomplex, aan de Generaal Jacqueslaan.

Ontdek het aanbod

CAW – Centrum Algemeen Welzijnswerk

VUB werkt samen met CAW Brussel dat hulp biedt bij allerlei welzijnsvragen. Van financiële, juridische, familiale of relationele problemen over migratie tot zaken die te maken hebben met verlies, eenzaamheid, stress of verslaving. Ook daders en slachtoffers van een misdrijf kunnen begeleiding krijgen. Het CAW beschikt tevens over vluchthuizen voor familiaal geweld. 

Je kan gratis met een hulpverlener mailenchatten of bellen. Of je kan langskomen na afspraak, in Brussel of elders.

In het kader van de samenwerking met VUB beschikt CAW Brussel over gespreksruimtes op de VUB Health Campus in Jette. Hier kan je enkel terecht op afspraak na een eerste contact met een hulpverlener van CAW. Op de campussen worden bovendien thematische groepssessies georganiseerd gericht naar de Brusselse studentengemeenschap.  

Contacteer het CAW

BRUCC – Brussels University Consultation Center

Weerhouden je angsten jou ervan om zinvol bezig te zijn? Pieker je veel of verlies je plots interesse in dingen die je vroeger wel boeiden? Ervaar je andere psychische klachten? Loop er niet te lang alleen mee rond en zoek hulp. 

BRUCC is een ambulant centrum voor psychologische eerstelijnshulp en maakt deel uit van de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen. Kinderen en volwassenen met psychische klachten kunnen er bij erkende psychologen terecht voor individuele begeleiding of groepssessies (o.a. mindfulness), voor systeemtherapie en psychodiagnostisch onderzoek. BRUCC heeft ook een aanbod naar professionals, met o.a. inspirerende workshops en lezingen. In de testotheek kan je recent psychodiagnostisch materiaal uitlenen.

BRUCC is gelegen in gebouw C, verdieping 0, op de VUB Main Campus.

Meer info

Kinesitherapie bij Kinetiek

Het deskundige team van groepspraktijk Kinetiek verstrekt kinesitherapie op de VUB Main Campus. Je kan er terecht voor werverkolomrevalidatie, osteopathie en manuele therapie, maar ook voor sportkiné en sportbegeleiding, personal training en ergonomisch advies.

De ruime en moderne praktijkruimte is gelegen in U-residence, vlak naast het sportcomplex, aan de Generaal Jacqueslaan.

Info en afspraken