2022_Portret_Karen Celis_DWHJN_VU

Karen Celis, academisch coördinator People

Karen Celis is als onderzoeksprofessor verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en is co-voorzitster van het RHEA Expertisecentrum voor Gender, Diversiteit, Intersectionaliteit. Ze verricht theoretisch en empirisch onderzoek (kwalitatief en comparatief) naar de politieke vertegenwoordiging van groepen (vrouwen, etnische minderheden, klasse, holebi’s en leeftijdsgroepen) en intersectionaliteit. In haar recent onderzoek focust ze op de kwaliteit van politieke vertegenwoordiging vanuit het perspectief van achtergestelde groepen. Naast academisch coördinator People is ze ook lid van het VUB Equality Team.

2022_Portret_Valery Ann Jacobs_DWHJN_VUB

Valéry Ann Jacobs, academisch coördinator Prosperity

Naast academisch coördinator Prosperity is professor ingenieurswetenschappen Valéry Ann Jacobs ook academisch coördinator Welzijn van de VUB. Ze leidt eveneens de Taskforce Interpersoonlijke Relaties, die ervoor moet zorgen dat de VUB een zo veilig en inclusief mogelijke omgeving wordt en blijft voor alle leden van haar gemeenschap.

2022_Portret_Waldo Galle_DWHJN_VUB

Waldo Galle, academisch coördinator Planet

Gastprofessor Waldo Galle heeft altijd al het gevoel gehad dat de jonge generatie - waartoe hij ook zichzelf rekent - de plicht heeft verspilling een halt toe te roepen. Het is een gevoel dat is aangescherpt tijdens zijn opleiding als ingenieur-architect en als onderzoeker van duurzaamheidstransities. Daar heeft hij gezien dat het perfect mogelijk is om gebouwen niet langer als wegwerpproducten te ontwerpen. Zijn engagement voor duurzaamheid is dan ook eerder op kennis en onderzoek gebaseerd. Maar, zo zegt hij, die kennis heeft wel geleid tot een persoonlijke overtuiging. "We hebben allemaal belang bij een duurzamere wereld, en we weten wat de gevolgen zullen zijn als we niet anders gaan handelen". Naast academisch coördinator Planet is Waldo Galle ook academisch coördinator van het duurzaamheidsbeleid van de VUB. 

2022_Portret_Alexander Matterlaer_DWHJN_VUB

Alexander Mattelaer, academisch coördinator Peace

Alexander Mattelaer is vice-decaan voor onderzoek en geassocieerd hoogleraar Internationale Veiligheid aan de Brussels School of Governance. Aan de VUB doceert hij de cursussen 'Internationale Veiligheid en Strategische Studies', 'Moderne Diplomatie', en 'Politieke Structuren en Processen van de Europese Unie'. Ook was hij drie jaar lang gasthoogleraar aan het Europacollege in Brugge, waar hij lesgaf over Europese defensiesamenwerking en de NAVO. Onnodig te zeggen dat hij met zo'n cv de uitgelezen persoon is om zich te ontfermen over de P van Peace.

2022_Portret_Vincent Ginis_VUB

Vincent Ginis, academisch coördinator Partnership

Vincent Ginis is als onderzoeksprofessor verbonden aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en ontving verschillende prestigieuze internationale prijzen voor zijn wetenschappelijke werk. Hij is ook redacteur voor belangrijke tijdschriften als Nature Photonics, Physical Review Letters, Nature Communications en New Journal of Physics. Door de aard van zijn werk en verwezenlijkingen komt hij voortdurend in contact met personen en instellingen uit binnen- en buitenland en is hij een ideale academisch coördinator Partnership.

Ontdek de projecten van al onze P's

Onder elk van onze P's vallen verschillende projecten. Werp er zeker een blik op: veel kans dat er een bijzit dat bij jou past!

Naar de projecten van alle P's