2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

1. Een geweldig aanbod

Aan de VUB heb je de keuze uit meer dan 30 academische bachelor- en 80 masteropleidingen. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook een ruim aanbod master-na-masters, postgraduaten en andere vormingen. Kortom: je vindt hier gegarandeerd de opleiding die je hart sneller doet slaan.

Ontdek ons volledige opleidingsaanbod  

2. Een internationale omgeving

We leven in een geglobaliseerde wereld. Dat je binnen elke VUB-opleiding de kans krijgt om naar het buitenland te trekken, vinden we dus niet meer dan normaal. Bovendien bieden we 3 volledig Engelstalige bachelor- en meer dan 30 Engelstalige masteropleidingen aan. Een troef voor buitenlandse studenten, waardoor je sowieso terechtkomt in een inspirerende internationale leeromgeving.

Bekijk de Engelstalige bachelor- en masteropleidingen

Vrouwelijke studente met paspoort en wereldbol in de hand
Gevel van Braemgebouw op Campus Etterbeek

3. Modern met 'n rijke traditie

De VUB is een vrij jonge universiteit – in 2019 vierden we onze 50ste verjaardag – maar heeft wel een rijke traditie. Onze wortels gaan terug tot de oprichting van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in 1834, waarmee we ondertussen 185 jaar verbonden zijn. Die rijke geschiedenis resulteert in tonnen ervaring, connecties en onderwijs van de bovenste plank. 

Dit zijn wij

4. Engagement zit in ons DNA

Als Urban Engaged University streven we naar onderwijs op maat van elke student. Daarnaast zetten we in op kwalitatief onderzoek met positieve impact. Laat je mee leiden door de verlichtingsprincipes: kritisch denken, vrij onderzoek en radicaal humanisme, en engageer je om samen met ons te bouwen aan maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. 

Onze engagementen

2019_Caroline_Pauwels_op_klimaatmars_VUB
2022_Logo_QS_World_University_Rankings.jpeg

5. Kwaliteit van wereldklasse

We zetten volop in op kwalitatief onderwijs. Kijk maar naar de QS World University Ranking. Volgens de prestigieuze lijst behoort de VUB tot de 17% beste universiteiten ter wereld. Daarmee zijn we de beste Belgische universiteit op het vlak van onderwijskwaliteit.  

Kwaliteitsvol onderwijs

6. Eén grote, warme familie

Onze familie is groot, maar hecht. Door het interactieve onderwijs in kleine groepen leren studenten, professoren en academisch personeel elkaar persoonlijk kennen en helpt iedereen elkaar. Heb je een extra duwtje in de rug nodig, dan kan je rekenen op een enthousiast team van studie(traject)begeleiders en studentenpsychologen. Eén ding is zeker: bij ons sta je er nooit alleen voor.  

Persoonlijke nabijheid

2022_Studiebegeleiding_Docent en student met laptop_Tutor_S_765907471
2022_Mensen op het Pillar Bar terras_VUB_Pilar_Etterbeek

7. Een bruisend campusleven

Onze groene campussen liggen in het hart van Brussel. De campussen zijn voorzien van alle faciliteiten om je studententijd onvergetelijk te maken: koten, resto’s, cafés, sportinfrastructuur, bibliotheken, studieruimtes, noem maar op. De perfecte omgeving om banden te smeden voor het leven.

Campus life

8. Meer dan studeren alleen

Student zijn is meer dan studeren alleen. Het academiejaar start steevast met de VUB Kick-Off, synoniem voor lekker eten, drinken en beats om op te dansen. Ook de rest van het jaar worden er regelmatig fuiven georganiseerd – bovenop het nachtleven dat Brussel al te bieden heeft. Wie zich echt wil onderdompelen in de studentenfolklore, kan aansluiten bij een van onze studentenverenigingen.

Studentenleven

Studenten tijdens evenement aan het zingen op grasveld in Campus Etterbeek
2022_Grote Markt_Brussel_S_1433527946

9. Hoofdstad van Europa

Als je studeert aan de VUB, studeer je in de hoofdstad van Europa. Ook buiten de campus valt er dus heel wat te beleven. Trek het centrum in, ontdek gezellige bruine kroegen, snuif cultuur op of duik onder in een coole uitgaansbuurt. Bovendien liggen vele Europese instellingen, overheidsbedrijven en internationale firma’s – lees: stage- en jobkansen! – hier binnen handbereik. 

Studeren in Brussel

10. Toekomst verzekerd als VUB'er

Voor boeiende stagemogelijkheden kan je putten uit onze uitstekende connecties met bedrijven en instellingen in en rond Brussel, in België én de rest van de wereld. Afgestudeerd? Het VUB Career Center begeleidt je gratis bij je zoektocht naar je eerste job. Een extra troef: als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een sterk, inspirerend alumninetwerk van professionals. 

VUB-alumni 

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

Waarom kozen zij voor de VUB?