Welkom bij onze faculteit

Onze faculteit Recht en Criminologie maakt optimaal gebruik van haar locatie in Brussel, in het hart van Europa. Dat maakt ons onderwijs en onderzoek sterk internationaal georiënteerd.

Onze 2 opleidingen, Rechten en Criminologie, zijn gekend voor het studentgerichte, kwalitatieve onderwijs dat onze studenten vormt tot kritische, eigenzinnige wereldburgers. Onze alumni vind je vaak terug in sleutelposities in internationale en regionale organisaties, maar ook in de Belgische politiek, de magistratuur, de advocatuur, de ambtenarij, de politionele diensten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. 

Het onderwijs op onze faculteit is geworteld in de traditie van wetenschappelijk onderzoek. Ons onderzoek in bepaalde domeinen is bekend tot ver buiten onze landsgrenzen. We hechten veel belang aan de waarden van onze universiteit, zijn maatschappelijk geëngageerd en geven die ingesteldheid mee aan onze studenten zodat zij de uitdagingen van deze wereld empathisch en voorbereid tegemoet gaan. 

Wil jij ook deel uitmaken van deze dynamische en ambitieuze faculteit en ben je op zoek naar een sterke opleiding die steunt op gedegen onderzoek? Dan zit je hier goed! Welkom bij onze faculteit, welkom bij je toekomst! 

Nog een vraag?

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons

Werken bij de VUB?

Benieuwd naar onze jobs? 

Lees hier alles over werken aan onze universiteit