2024 Winter School over Europese Beleidsvorming 

Deze online Jean Monnet-winterschool is een 'spoedcursus' in beleidsvorming van de Europese Unie. De cursus wordt online gegeven en de aandachtsgebieden zijn: digitale rechten en diplomatie, met aandacht voor discussies over de vrijheid van meningsuiting, gegevensbescherming, weerbaarheid tegen desinformatie en platformverantwoordelijkheid.

De intensieve interactieve twee weken durende cursus loopt van maandag 5 tot vrijdag 16 februari 2024 en wordt georganiseerd door de Brussels School of Governance (VUB), de Diplomatische Akademie Wien - Vienna School of International Studies en de Universiteit van Wenen.  

Meer informatie over deze winter school

2024 Zomer School over Europese Beleidsvorming

Deze Jean Monnet Summer School, die op de campus wordt gegeven, stelt studenten in staat om zowel het oude als het nieuwe centrum van de diplomatie in Europa te verkennen. De school vindt één week plaats in Brussel en één week in Wenen en biedt een spoedcursus beleidsvorming van de Europese Unie. De nadruk ligt op burgerrechten, waarbij beleidsdiscussies over menselijke veiligheid, migratie, antidiscriminatie en diversiteit aan bod komen.

De intensieve cursus van twee weken wordt gehouden van maandag 1 tot en met vrijdag 12 juli 2024 en wordt georganiseerd door de Brussels School of Governance (VUB), de Diplomatische Akademie Wien - Vienna School of International Studies en de Universiteit van Wenen

Meer informatie en hoe je kan registeren.