VUB Carrièrebegeleiding

Om je professionele carrière te lanceren biedt Carrièrebegeleiding via verschillende manieren ondersteuning aan. 

 • Schrijf je zeker in voor onze canvas ruimte om handige informatie te vinden. Hier vind je tips en tricks over hoe je een goede CV kan opstellen, wat er allemaal besproken moet worden in een motivatiebrief. Hier vind je ook informatie over meer praktische zaken.
 • Hiernaast bieden we verschillende workshops aan op verschillende momenten tijdens het academiejaar.
 • Nood aan individuele begeleiding? Dan kan je zeker en vast een afspraak maken met de carrièrebegeleiders.
 • Maak je LinkedIn profiel aan en volg onze LinkedInpagina. Hier vind je alle middelen om een sterke aanwezigheid te creëren naar recruiters en organisaties.

Voor carrière-gerelateerde vragen kan je steeds terecht bij begeleiding@vub.be. Je kan ook een individuele afspraak maken.

2022_Carrièrebegeleiding_Lieselot_en_Linda

Career coaches Lieselot & Linda

Joboriëntatiegesprek

 

Alle informatie die je nodig hebt om je zoektocht naar een job te starten. Hier exploreren we je passies en vaardigheden samen met je onzekerheden. Zo brengen we je dichter bij een eerste job die goed bij je past. 

Maak een afspraak met Linda

CV, LinkedIn en motivatiebrief

 

Een goede CV verhoogt je kansen om op een eerste sollicitatiegesprek te worden uitgenodigd. Binnen deze afspraak overlopen we je CV en LinkedIn en bespreken we wat een recruiter zoekt in een sterke kandidaat. 

Maak een afspraak met Lieselot

Sollicitatiegesprek, elevator pitch en salaris onderhandelingen
 

In deze one-to-one meeting verbreden we je interview skills, je elevator pitch en de overige stappen in de selectieprocedure tot en met je salarisonderhandeling. Samen kunnen we je interesses, expertise en arbeidsmarkttrends vertalen naar een carrièreplanning.

Maak een afspraak met Lieselot

Workshops

Het carrièrebegeleiding biedt workshops aan over tal van onderwerpen:

 • Welke baan past bij mij?
 • Het rekruteringsproces: van CV tot selectiegesprekken
 • Hoe maak je een killer CV, motivatiebrief en LinkedIn profiel?
 • Sollicitatie tips & tricks
 • en veel meer!

   

Interesse? Bekijk de kalender op WeAreStudent en registreer je voor een plekje!

De loopbaanworkshops en -events voor onderzoekers (phd/postdoc) vind je terug op WeArePHD

Check de volledige kalender

Randstad Young Talents

Ben jij als student op zoek naar een interessante job om je theoretische kennis in praktijk te brengen? Wil je graag ervaring opdoen in een bedrijf waar jouw kennis echt een meerwaarde is? Randstad Young Talents gaat samen met jou op zoek naar de ideale studierelevante bijbaan! Zo brengen we je alvast in contact met de arbeidswereld waarin je na jouw studies terecht zal komen.  Of ben je net afgestudeerd en zoek je momenteel een startersfunctie? Ook daarin kan Randstad Young Talents jou ondersteunen! We gaan op basis van je persoonlijke skills en talenten samen op zoek naar de ideale job om jouw carrière te lanceren. Meer weten? Stuur ons een mailtje!  

VUB Career Coordinator Early-Career Researchers

Ben je een onderzoeker (PhD/Postdoc) en ben je op zoek naar individuele loopbaanbegeleiding? Dat kan!

Alle informatie daarover vind je hier terug.

Een sterk netwerk

Ben je afgestudeerd aan de VUB? Dan behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 alumni die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Laat je inspireren en leer van elkaar. Zo open je deuren naar de toekomst en sta je sterker in je job, in je dagelijks leven en in de wereld. 

Door je te registreren als alumnus geniet je heel wat voordelen:

 • Korting op en naast de campus: een jaarabonnement bij Basic-Fit tegen halve prijs, studententarief in de VUB-restaurants: alumnus zijn loont met de digitale alumnipas.
 • Netwerken: als je lid wordt van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging, blijf je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en krijg je een uitnodiging voor de laatste netwerkevents.
 • Carrière-inspiratie: lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
 • Voortgezette opleidingen: blijf op de hoogte van vervolgopleidingen waarmee je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt in een steeds veranderende wereld.

   

VUB alumniwerking