Studenten aan het zwemmen in het zwembad van Campus Etterbeek

Vrij zwemmen

Tijdens de publieke uren kan je terecht in het groot bad of klein bad. Het groot bad is 25 meter lang, heeft vijf banen die van 1 meter diep aan de ondiepe zijde naar 3 meter diep aan de diepe zijde gaan. Het kleine bad is 12 meter op 7 meter groot en heeft een beweegbare bodem die onze redders van 15 tot 200 cm diep kunnen instellen.

Opgelet : de VUB wenst aan bezoekers van het zwembad tijdens de publieke uren een comfortabele en veilige omgeving aan te bieden om "vlot baantjes te trekken".  We laten maximum 45 bezoekers per uur binnen tijdens deze uren.  Reserveer uw plek vooraf via de VUB Sport app (zie verder op de website voor info hoe te installeren en gebruiken).

Huur het zwembad of een zwembaan

Vind je zwemmen met mensen die je (nog) niet goed kent niet leuk? Wil je een andere aquatische activiteit doen dan baantjeszwemmen zoals aquajogging of een echte zwemtraining? Tijdens de school-en cluburen kan iedereen een baan huren aan de geldende tarieven en voorwaarden.

Meer informatie

Tarieven zwembeurten

De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd op 1 september.

 

VUB-studenten en -personeel
 • 1 beurt:        € 5,3
 • 10-beurten:  € 42,4
 • 20-beurten:  € 79,7
 • 50-beurten:  € 185

Tarieven zwembeurten

De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd op 1 september.

 

VUB-alumni
 • 1 beurt:        € 5,3
 • 10-beurten:  € 45,5
 • 20-beurten:  € 85,7
 • 50-beurten:  € 215,4

Leerlingen, leerkrachten en de ouders van leerlingen van de International School of Brussels genieten ook van het Alumni-tarief.

Tarieven zwembeurten

De tarieven worden jaarlijks geïndexeerd op 1 september.

 

Anderen
 • 1 beurt:        € 5,3
 • 10-beurten:  € 48,0
 • 20-beurten:  € 91,1
 • 50-beurten:  € 230,3

Publieke openingsuren

Op weekdagen

Het groot bad is voor het brede publiek geopend voor sport- of baantjeszwemmen. Opgelet : enkel voor wie al effectief kan zwemmen (minstens 200m).

Maandag tot vrijdag: van 12.00 tot 14.00 uur

Maandag tot donderdag: van 17.00 tot 21.00 uur

Op zaterdag

Zowel het groot bad is open voor het publiek voor baantjeszwemmen, als het klein bad voor familiezwemmen (diepte op +/-65cm). 

Van 12.00 tot 16.00 uur

Op zondag

Zowel het groot bad is open voor het publiek voor baantjeszwemmen, als het klein bad voor familiezwemmen (diepte op +/-65cm). 

Van 10.00 tot 14.00 uur 

Van kerstdag tot nieuwjaarsdag, op de verjaardag van de VUB/ULB (19 november) en op wettelijke feestdagen

Op deze dagen zijn er geen publieke uren, maar is de sportinfrastructuur wel beschikbaar voor huur voor organisatie van evenementen, sportcompetities of sportkampen.

Wist je dat het VUB-zwembad werd gerenoveerd met de steun van een aantal partners? 

De renovatie van het VUB-zwembad kostte 8 miljoen euro. Meer dan de helft daarvan zijn overheidsbijdragen afkomstig van onder meer het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap. Ook het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) gaf een aanzienlijke financiële ondersteuning met Europese en Brusselse middelen. Donateurs, alumni en talrijke private sponsors (International School of Brussels, FPIM, Yakult, IPG, Vivaqua en Chaudfontaine) waren ook belangrijke partners bij de realisatie van het vernieuwde VUB-zwembad.