2022_Studenten in de fitness_Sport_VUB

De Sport!Mix, wat is dat?

Van half september tot eind juni - met een korte break tijdens de winter- en lentevakanties - kan je terecht bij Sport!Mix voor je dagelijkse of wekelijkse portie sport en fun.

Tijdens de academische lesweken garanderen we meer dan 30 sportmomenten in meer dan 20 sporten* per week. Zo konden studenten in het academiejaar 2019-2020 volgende sporten beoefenen: aikido, atletiek, badminton, basketbal, bodymix (aerobics), boksen, conditiegymnastiek, Europees zwaardvechten, karate, kendo, kickboksen, kinbal, floorbal (indoorhockey), onderwaterhockey, pilates, rugby, strong hiit, tafeltennis, urban dance, voetbal, waterpolo, zwemmen, zumba.

Ook tijdens de blok en examenweken bieden we een aantal sporten aan zodat je ook dan je goede gewoonten kan doortrekken. Uit onderzoek blijkt nu eenmaal dat studenten die in beweging zijn en blijven gemiddeld betere studieresultaten halen dan hun medestudenten die (nog) niet in beweging zijn.

Waar en wanneer?

Bekijk de Sport!Mix - kalender van dit semester

Activiteiten gaan meestal door tussen de middag tussen 12.00 en 14.00 uur of direct na de lesuren van 17.00 tot 19.00 uur. Soms plannen we ook activiteiten later op de avond. Zo vindt iedereen, zowel de kot- als pendelstudent, iets naar zijn smaak.

In Jette

In Jette organiseren we in de sportzalen van Basic Fit op de campus wekelijks een aantal omnisportmomenten waarbij de deelnemers in overleg met de Sportambassadeur ter plaatse kiezen voor badminton, basketbal, tafeltennis, volleybal of minivoetbal. Er is ook een zaalvoetbalmoment per week en we voorzien kickboksen, yoga en pilates in de vechtsportzaal in het kader van de Sport!mix.

In Brussel-centrum

In Brussel-centrum voorzien we in samenwerking met onze collega’s van de EHB een aantal yogalessen en andere ontspannende sportvarianten.

Hoe meedoen met de Sport!Mix?

Met een sportkaart met een sportknip erin, kan je in het academiejaar onbeperkt zappen op sport in de Mix. Bevalt iets je niet, probeer dan een andere sport. Wil je meer dan een activiteit? Dat kan, er staat geen limiet op. Jij kiest. Hou er wel rekening mee dat voor sommige sporten het aantal deelnemers beperkt is. Reserveren vooraf en registratie bij start van een activiteit via de VUB Sport app is verplicht (maar gelukkig ook makkelijk).

Tarieven Sport!Mix

Sportkaart

Stap 1: koop je VUB sportkaart (geldig voor 5 jaar na aankoop)

• € 8,6