Verder studeren

Wel al een master in je vak, maar nog niet de pedagogische en didactische kennis om les te geven? Of ben je al leerkracht maar wil je je expertise nog verder verdiepen? Ontdek de opleidingen van ons Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding (MILO).

2022_Leerkracht_Leerkrachtenopleiding_S_704378944

Online infosessie hoger onderwijs

Schrijf je in voor een online infomoment voor leerkrachten secundair onderwijs. In onze online infosessies overlopen we alle activiteiten die de VUB aanbiedt voor leerlingen van het secundair onderwijs. Een greep uit ons aanbod:

  • Voorkennistesten voor wiskunde, fysica en chemie
  • Voorbereidingsactiviteiten voor het toelatingsexamen Geneeskunde, ijkingstoetsen en de starttoets
  • Studiekeuzegesprekken voor zesdejaars

Inschrijven

2022_Studiebegeleiding_Docent en student met laptop_Tutor_S_765907471
Pact School Tour

Activiteiten voor klassen

Labobezoeken, workshops, wedstrijden, webinars, masterclasses, enzovoorts. We geven leerlingen graag al eens een voorproefje van het baanbrekend onderzoek dat we aan onze universiteit doen. 

Bekijk het overzicht

Wetenschapswinkel

De Wetenschapswinkel is een project van de VUB, Universiteit Antwerpen en KU Leuven. We bieden ondersteuning in de vorm van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door studenten in het kader van een project of eindwerk. De studenten beantwoorden de onderzoeksvraag in samenwerking met de organisatie en onder begeleiding van een ervaren onderzoeker. 

Geïnteresseerd? Registreer je school en onderzoeksvraag en wij contacteren je om de vraag te bespreken.

School met een onderzoeksvraag? Wetenschapswinkel!

Onderzoekende school

Samen met de Onderzoekende school creëer je een opening om de klasdeur open te zetten en antwoorden te zoeken op vragen waarmee je als individuele leerkracht of schoolteam misschien al jaren rondloopt. 

Het project vertrekt vanuit een uitdaging die jouw school aanbelangt en op klasniveau moet worden aangepakt. Op school wordt een team samengesteld waarbij we aan de slag gaan met het praktijkprobleem.  

 

Meer info en inschrijven