Verdiep jouw passie voor het basisonderwijs

Ben je gebeten door basisonderwijs en zoek je naar extra tools om te gebruiken in je school of klas? Dan is deze master basisonderwijs iets voor jou. Deze opleiding biedt een unieke kans om je te verdiepen in de grootstedelijke educatieve context, waar diversiteit niet alleen wordt omarmd, maar ook echt wordt benut als een verrijking. 

Deze opleiding is geknipt voor leraren kleuter- of lager onderwijs die zich verder willen verdiepen en enthousiast zijn om hun onderwijspraktijk te onderzoeken. De ambitie om via teamwerk bij te dragen aan een positieve verandering in complexe onderwijssituaties vormt de ruggengraat van deze opleiding. Vanuit je eigen werkcontext of in directe samenwerking met een partnerschool, verruim je de kennis en vaardigheden om een positieve impact te hebben op de toekomstkansen van jonge kinderen. 

Ook als je nog moet starten aan een onderwijsloopbaan en net uit de lerarenopleiding voor kleuter- of lager onderwijs komt, kan je hier je honger naar kennis stillen. Via een schakelprogramma op maat en door onze nauwe samenwerking met de Erasmushogeschool Brussel, zorgen we voor inhoudelijke continuïteit. Vrije Universiteit Brussel en Erasmushogeschool Brussel slaan de handen in elkaar om deze opleiding in co-creatie aan te bieden. 

Past deze studie bij jou?

  • Je ziet jezelf als maatschappelijk betrokken leerkracht die echt het positieve verschil wil maken in onze superdiverse maatschappij?
  • Je wil je graag op academisch vlak meer verdiepen en deze nieuwe inzichten toepassen in de klaspraktijk?
  • Je wil in deze nieuwe multidisciplinaire opleiding jouw persoonlijk perspectief verbreden en een kritische blik ontwikkelen op bestaande praktijken? 
  • Je wil bijdragen aan de kwaliteit en innovatie van ons basisonderwijs?
  • Je wil actief meewerken aan de ontwikkeling van je (toekomstige) school in teamverband? 
VUB Kinderuniversiteit

Evidence informed aan de slag in de praktijk

In de master basisonderwijs aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) word je vanaf het begin ondergedompeld in het onderwijsveld. Ons curriculum is ontworpen met een focus op de integratie van theorie en praktijk vanaf dag één. Deze aanpak heeft als doel om jou op te leiden tot een onderwijsprofessional die van aanpakken weet. Hiervoor baseer je je op geziene theoretische kaders en innovatieve wetenschappelijke inzichten. Je reflecteert samen met andere onderwijsprofessionals over onderwijsvisie, je verdiept of ontwerpt nieuwe aanpakken en je onderzoekt hoe je hiermee de  dagelijkse praktijk kan versterken of innoveren. Dit alles kan vanuit je eigen professionele context (aanstelling in een basisschool) doen of samen met één van onze partnerscholen

Ontvang extra info over de master Basisonderwijs

Vanaf welk academiejaar wens je deze opleiding te volgen?
Welke vooropleiding heb je gevolgd? VB: Professionele bachelor lager onderwijs 
Ja ik geef toestemming dat ik via mail info wil ontvangen over de masteropleiding Basisonderwijs