Adres VUB Main Campus

Omgeving VUB Main campus Etterbeek

Bereikbaarheid

De VUB Main Campus ligt op wandelafstand van het treinstation Etterbeek en is ook makkelijk bereikbaar met de fiets, de bus, de tram en de metro. Met het openbaar vervoer ben je in minder dan 20 minuten in het centrum van Brussel, de hoofdstad van Europa.

Een overzicht van de verschillende manieren waarop de VUB bereikbaar is, vind je via onderstaande beschrijvingen en op het multimodaal toegangsplan.

Open het toegangsplan 

Te voet

Gebruik het campusplan om te voet je weg te vinden op en rond de VUB Main Campus. Wandelen is ook de meest praktische manier om je te verplaatsen in Brussel en de ideale manier om de stad te ontdekken.

 

Met de fiets

Brussel bouwt een netwerk van fietsroutes uit, zodat fietsers zich rustig en veilig kunnen verplaatsen. Via de Brusselse routeplanner kan je op zoek naar het snelste of veiligste fietstraject in Brussel. Om vlot te pendelen vanuit Vlaanderen kan je gebruik maken van de Fietssnelwegen.

Op het campusplan vind je een overzicht van fietsenstallingen verspreid over de campus. De grootste stalling vind je aan gebouw D. Rond de campus zijn er meerdere Villo!-stations waar je met een abonnement of ticket een fiets kan nemen en terugplaatsen in een ander Villo!-station naar keuze.

Hier vind je meer informatie over fietsen naar de VUB en in Brussel.

Met metro, tram of bus

De campus wordt goed bediend door de metro, trams en bussen van de MIVB en De Lijn. Een overzicht van de haltes rond de campus vind je op het toegangsplan.

Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner

Plan je reis naar de VUB met de routeplanner van de MIVB of De Lijn.

Overzicht van de lijnen met halte aan de campus
  Lijn Traject Aansluitingen
MIVB Metro 5 Erasmus - Pétillon - Herrmann-Debroux Metro 1 in Merode, metro 2 en 6 in Kunst-Wet en NMBS in Brussel-Centraal
MIVB Tram 7 Vanderkindere - VUB - Heizel Metro 5 in Pétillon en metro 1 in Montgomery
MIVB Tram 25 Boondaal station - VUB - Rogier Metro 5 in Pétillon en metro 1 in Montgomery
MIVB Bus 95 Grote Markt - Etterbeek Station - Wiener Metro 2 en 6 in Troon
MIVB Bus 34 Naamsepoort - Arsenaal - Sint-Anna Metro 2 en 6 in Troon en NMBS in Brussel-Luxemburg
MIVB Bus 71 Delta - Brouckère NMBS in Brussel-Centraal
De Lijn Bus 341 Etterbeek station - Waver  
De Lijn Bus 343 Etterbeek station - Maleizen  
De Lijn Bus 348 Etterbeek station - Terhulpen  
De Lijn Bus 349 Etterbeek station - Ottenburg  
 

Met de trein

De campus is goed bereikbaar met de trein. Stations Etterbeek en Delta bevinden zich op wandelafstand. Vanuit Brussel-Centraal kan je naast de trein naar station Etterbeek ook metrolijn 5 naar halte Pétillon nemen of 5km fietsen naar de campus.

Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner

Plan je reis naar de VUB met de routeplanner van de NMBS.

Met de auto

Je kan je route plannen via maps. Indien je met de wagen komt dien je rekening te houden met het ons toegangssysteem, het parkeerreglement op onze campussen en de lage-emissiezone in Brussel. 

Bezoekers

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor bezoekers. Bezoekers kunnen de campus oprijden via toegang 6 op de Triomflaan en parkeren in de ondergrondse parking onder gebouw Y.

Leveranciers

Leveranciers moeten zich aanmelden aan de slagboom bij toegang 6 op de Triomflaan en nadien rechtdoor rijden naar het Centraal Magazijn.

Personeel

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor personeel.

Studenten

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor studenten.

Parkeren

Op de campus geldt een parkeerreglement met wegsleepregeling: zorg ervoor dat je je wagen correct parkeert! Als gebruiker van onze weg- en parkeerfaciliteiten ga je formeel akkoord met het feit dat de wegcode en het parkeerreglement van toepassing zijn. 

Lage Emissie Zone

Opgelet! De campus bevindt zich in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Controleer hier of je voertuig de LEZ binnen mag. Voldoet je voertuig niet aan de toegangscriteria voor de LEZ? Dan kan je een dagpas kopen. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van Nederlandse voertuigen.

Een open campus voor iedereen

Als VUB zweren we bij waarden als openheid en verbondenheid. Onze campussen zijn dan ook vrij toegankelijk voor onze studenten, personeel en bezoekers. Zo benadrukken we ons open karakter als vrije universiteit en versterken we tegelijk onze band met de stad Brussel en haar bewoners. Zoals overal op publieke ruimtes gelden er wel bepaalde regels – zo blijft het campusleven aangenaam voor iedereen. 

Maak kennis met onze regels en afspraken