Faciliteiten op de campus

Heb je honger? Zoek je een manier om fit blijven, zowel fysiek als mentaal? Zin in een boek of in cultuur? Nood aan kinderopvang? Op de VUB Main Campus beschik je als student, medewerker of bezoeker over talrijke diensten en voorzieningen.

Eten en drinken

Heb je een klein hongertje of een stevig grollende maag? Op onze Main Campus kan je beide symptomen budgetvriendelijk bestrijden in de cafetaria, verschillende cafés en snackgelegenheden, en natuurlijk ook in het studentenresto. Dat laatste draagt zelfs een Good Food Resto label van Leefmilieu Brussel, dé garantie voor een zo duurzaam mogelijke maaltijd.

Meer info

2022_Studentenresto_Eten_VUB
2022_Zwembad_Etterbeek_VUB

Sportvoorzieningen

Een zwembad, atletiekpiste, een Basic Fit Fitness, omnisportzalen en -terreinen en zelfs een vechtsportzaal. Met een totaal van meer dan 10.000 vierkante meter aan indoor en outdoor sportinfrastructuur heb je op onze Main Campus keuze te over om je lichaam in vorm te houden. Uithijgen doe je in de grote cafetaria met prachtig terras.

Meer info

Cultuur

Een open, artistiek laboratorium: dat is Pilar, het huis voor kunst en wetenschap van de VUB. Op hun bonte affiche staan zowel de hipste muzikale acts als up-and-coming beeldende artiesten. Ook themafestivals en theatervoorstellingen staan er op het programma, en hun Barak Lili M biedt een broedplaats voor jonge, artistieke en culturele entrepreneurs. In Bar Pilar kan je lustig napraten na een optreden of expositie. De bar is ook open wanneer er in Pilar uitzonderlijk niets te zien of te horen is. 

Meer info

2022_Pilar_Etterbeek_Studenten_VUB
2022_Studiebegeleiding_Docent en student met laptop_Tutor_S_765907471

Studiebegeleidingscentrum

Het StudieBegeleidingsCentrum (SBC) van de VUB helpt je studiesucces te verhogen. In elke fase van je studieloopbaan kan je er terecht met vragen die belangrijk zijn voor je studievoortgang. Een gemotiveerd en ervaren team biedt je begeleiding op maat. Dat kan zowel individueel als in groep.

Meer info

Centrale bibliotheek

Niets zo nuttig als een boek wanneer je écht iets wil opsteken. Maar ook tijdschriften en kranten zijn een bron van informatie. Je vindt het allemaal in onze bib op de Main Campus. De titels of auteurs waar je naar op zoek bent, vind je in de online catalogus. En zoals het een centrale bibliotheek past, is het er altijd heerlijk stil. Zo kan je er ongestoord lezen en studeren.

Meer info

2022_Bibliotheek_Etterbeek_VUB
2022_Lokaal met gekleurde stoelen en schermen_Infrastructuur_Evenement_VUB

Eventondersteuning

Een lokaal of materiaal huren voor een event, Het kan zonder problemen op de VUB Main Campus. Gewoon contact opnemen met Lokalenbeheer.

Meer info

Kinderopvang

Op zoek naar kinderopvang? Wie aan de VUB, de Erasmushogeschool of het UZ Brussel werkt of studeert, krijgt in de kinderdagverblijven van de VUB voorrang op andere ouders. Er is een VUB-kinderdagverblijf in Etterbeek en in Jette. Elke dag vangen ze er zo’n 180 kindjes op. Opgelet: snel inschrijven is de boodschap.

Meer info

2022_Kindercampus_Theodoortje_Duurzaamheid_VUB
2022_Lab-team_Multi-etnische groep laboratoriumwetenschappers bespreken hun onderzoek bij het laboratorium_S_566980588

Medische dienst

Voel je je wat slapjes? Heb je een blessure opgelopen? Of heb je een verre reis gepland waarvoor je je moet laten inenten tegen tropische ziektes? Bij de universitaire groepspraktijk van de VUB staat een uitgebreid en ervaren huisartsenteam paraat om je te genezen of, indien nodig, door te verwijzen. Een afspraak maken is simpel: bel even of vul de online afsprakentool in.

Meer info

Medische specialisten

Het UZ van de VUB is een van de grootste medische instellingen in Brussel. Gelegen in Jette, telt het niet minder dan 3.000 medewerkers. 18% daarvan is hooggeschoold medisch personeel – lees: specialisten. Kortom, je bent er in goede handen als je medische hulp nodig hebt.  

Meer info

Prof Bart Neyns en team in labo op UZ Brussels
2022_Psychologie_Man en vrouw_S_1257253951

Psychologische begeleiding

Heb je het gevoel dat je veer op springen staat? Heb je last van stress of donkere gedachten? Als student of medewerker van de VUB kan je terecht bij BRUCC. Een gespecialiseerd team van psychologen helpt je om je mentale welzijn op peil te houden. Het consultatiecentrum bevindt zich in gebouw C en biedt naast psychologische consulten ook workshops en lezingen aan, zoals piekertrainingen en omgaan met stress op het werk.  

Meer info

Tandartsenpraktijk

Op hetzelfde adres als de universitaire groepspraktijk – de Henri Schoofslaan vlak bij de VUB Main Campus – zetelt ook een tandarts. Je kan er zowel terecht voor een grondig onderhoud van je tanden als voor het laten zetten van een kroon. Natuurlijk krijg je er ook hulp bij tandpijn.

Meer info

2022_Tandarts_Tandartsenpraktijk_S_2153679171
2022_Studenten in de fitness_Sport_VUB

Sportadvies op maat

Of je nu sport beoefent op hoog niveau, of gewoon wat meer aan beweging wil doen: bij BLITS kan je terecht voor wetenschappelijk onderbouwd trainingsadvies. Zo werk je op een veilige manier naar je individueel optimum toe. Mocht je toch nog een sportletsel oplopen, dan zorgen ze er samen met je arts voor een spoedig herstel. Dat allemaal op de 1ste verdieping van de U-Residence. Verwacht je wel aan een voorafgaand sportmedisch onderzoek en inspanningstest.

Meer info

Kinesitherapie

Pijn aan de nek of de rug? Een spier of ligament geblesseerd? Bij Kinetiek staan 7 kinesisten klaar om je te behandelen bij een duurzaam herstel. Je kan er ook terecht voor onder andere letselpreventie, ergonomisch advies, wervelkolomrevalidatie, sportkinesitherapie, osteopathie en (top)sportrevalidatie. Afspraak op de 1ste verdieping van de U-Residence.  

Meer info

2022_Studente in behandeling_LK_Manuele therapie_Etterbeek_VUB
2022_Gezinstherapiesessie door vrouwelijke counselor op kantoor_S_1125105533

Hulp bij ongewenste zwangerschap

Ben je zwanger, maar twijfel je of je in jouw situatie wel een kindje wil? Het team van VUB Dilemma helpt je duidelijkheid te scheppen via info, gesprekken, een medische consultatie of een gerichte doorverwijzing naar diensten die je verder kunnen helpen. 

Meer info

Bewaking

Ben je geconfronteerd met, of heb je weet van een incident op de campus? Bevind jij of iemand anders zich in een noodsituatie? Of heb je medische hulp nodig? Bewaking, die 24/7 bereikbaar is, is slechts een telefoontje verwijderd. Onze bewakers zijn getraind om medische zorg toe te dienen en beschikken ook over defibrillators.

Meer info

Diensten hulp en security Securitas aan het poseren voor het gebouw Pilar op Campus Etterbeek
2022_Psycholoog_Psychologie_S_526087603

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Ben je het slachtoffer geworden van verbaal of fysiek geweld, pestgedrag, ongewenste seksuele handelingen, intimidatie, racisme of discriminatie? Of ben je er getuige van? Laat het weten aan het meldpunt van de VUB. We behandelen je melding snel en in alle discretie: binnen de 3 werkdagen neemt een vertrouwenspersoon contact met je op. 

Meer info