Overzicht attesten

Inschrijvingsattest, studentenkaart of creditbewijs, het zijn maar enkele van de attesten die je nodig hebt als student. Weet je niet wat je precies zoekt? Hieronder vind je een overzicht van alle attesten.

Studentenkaart en inschrijvingsgetuigschrift

Nadat je volledig bent (her)ingeschreven aan de VUB ontvang je een studentenkaart. Bij je studentenkaart zit een A4-document met daarop drie inschrijvingsattesten. VUB gebruikt het postadres in SelfService Studenten. Je kan dit zelf wijzigen indien nodig. Nieuwe studenten kunnen dit nog niet, en ontvangen hun inschrijvingsattest en studentenkaart op hun domicilieadres. Studentenkaart en inschrijvingsattest wordt verstuurd maximaal 1 week na voltooiing inschrijving (ondertekenen van studiecontract).

Adres buiten Belgi√ę?

Studenten met internationaal adres krijgen hun studentenkaart + inschrijvingsattesten niet per post verzonden. Ze zullen, van zodra ze ingeschreven zijn, een mail ontvangen met de afsprakenlink om deze komen op te halen.

Maak hier een afspraak om je kaart af te halen

Ook studenten wiens kaart verloren ging in de post of niet tijdig terecht kwam, kunnen een afspraak maken om hem op campus op te halen.

Ben je je studentenkaart verloren? Of heb je inschrijvingsgetuigschriften nodig? 
 

Vraag hier een nieuwe kaart/attesten aan

Attest openbaar vervoer

Voor het kopen van een studentenabonnement heb je een bewijs van inschrijving aan de VUB nodig.

Huidige VUB-studenten 

Je ontvangt je inschrijvingsattesten (A4 met daarop 3 inschrijvingsattesten) samen met je nieuwe studentenkaart via de post. Je ontvangt na het afronden van je (her)inschrijving ook een inschrijvingsgetuigschrift via mail (secured pdf), wat je kan gebruiken voor een aanvragen/verlengen van een MIVB abonnement of het verlengen van de je NMBS-abonnement.

Nieuwe studenten aan de VUB

Je krijgt bij je inschrijving op campus een ingevuld attest waarmee je alvast een abonnement kanaanvragen. Is je inschrijving helemaal online verlopen? Dan ontvang je de inschrijvingsattesten samen met je studentenkaart via de post op je domicilieadres. Je ontvangt ook een inschrijvingsgetuigschrift via mail (secured pdf), wat je kan gebruiken voor een aanvragen/verlengen van een MIVB abonnement of het verlengen van de je NMBS-abonnement.

Heb je al een MoBIB-kaart? Dan kan je je inschrijvingsgetuigschrift opladen op de site van de MIVB en krijg je bericht wanneer je je abonnement kan aankopen.

Heb je nog geen MoBIB-kaart? Dan moet je eerst een account aanmaken op de site van de MIVB en vervolgens je inschrijvingsattest opladen.

Puntenlijst

Een puntenblad komt enkel ter beschikking nadat de examencommissie is samengekomen en jouw examenresultaten heeft besproken. Daarna kan je jouw puntenblad, met vermelding van het examencijfer per opleidingsonderdeel en proclamatiecode, raadplegen en downloaden in de SelfService Studenten.

Lees hier hoe je je puntenblad kan raadplegen

Opgelet! In januari komt de examencommissie enkel samen voor de studenten die afstuderen in het eerste semester.

Als je nog niet bent geproclameerd maar wel een offici√ęle puntenlijst nodig hebt, neem je contact op met je¬†faculteit.

Contacteer je faculteit

Creditbewijs

Heb je een schriftelijk bewijs nodig van het afleggen van een positief examen? Dit vraag je per e-mail aan bij de faculteit die het vak aanbiedt.

Contacteer je faculteit

Duplicaat Diploma

Wil je een kopie van je diploma aanvragen? Dit moet je doen via een speciale procedure. Volstaat een afstudeergetuigschrift? Dit kan je onderaan deze pagina bij de Studentenadministratie aanvragen.

Ik wil een kopie aanvragen

Attesten aanvragen

Je kan een attest aanvragen bij de Studentenadministratie via een online formulier of per e-mail. Hou wel rekening met een verwerkingstijd van ongeveer 7 werkdagen. Lees hieronder welke attesten je op welke manier kan aanvragen. Wil je een formulier laten ondertekenen? Stuur het dan ook door via e-mail.

Attesten via online formulier aanvragen

Je kan volgende attesten aanvragen via het online formulier:

 • Inschrijvingsgetuigschrift
 • Inschrijvingsgetuigschrift met bewijs van betaling studiegeld
 • Inschrijvingsgetuigschrift met attestering van onderwijstaal
 • Duplicaat afstudeergetuigschrift
 • Duplicaat studentenkaart (als je je studentenkaart verloren bent)

Vraag je attest aan

Attesten via mail aanvragen

Je kan via e-mail alle attesten aanvragen (dus niet enkel die in het formulier vermeld staan). Vermeld in je e-mail:

 • jouw voor-en achternaam (en studentennummer als je dat weet)
 • welk attest je aanvraagt
 • voor welke opleiding je het attest wilt
 • in welke taal je het attest wilt: Nederlands of Engels
 • op welk adres en/of e-mailadres je het attest wilt ontvangen

Ook als je een formulier wil laten invullen, kan je hiervoor een e-mail sturen. 

Stuur een mail

Afspraak maken

Heb je een document dringender nodig? Voor volgende documenten kan je een afspraak maken om het document af te halen:

 • inschrijvingsgetuigschrift
 • afstudeergetuigschrift (vanaf 2015)
 • studentenkaart
 • standaardformulier

Maak een afspraak