Adres VUB Health Campus

Laarbeeklaan 103
1090 Brussel (Jette)

Omgeving VUB Health campus Jette

Bereikbaarheid

De VUB Health Campus in Jette is bereikbaar met de fiets, de bus, de tram en de auto. Met het openbaar vervoer ben je in minder dan 20 minuten in het centrum van Brussel, de hoofdstad van Europa.
Een overzicht van de verschillende manieren waarop de VUB bereikbaar is, vindt u via onderstaande routebeschrijvingen en op het multimodaal toegangsplan.

Download het toegangsplan

Te voet

Raadpleeg het campusplan om te voet je weg te vinden in de omgeving van en op de Health Campus. Hou rekening met de werfzones en volg de routes aangegeven op het campusplan en de campus.

Met de fiets

De omgeving van de campus werd volledig heraangelegd, met veel aandacht voor voetgangers en fietsers. De overheid zorgde op de Dikke Beuklaan en Laarbeeklaan voor afgescheiden en brede fietspaden. 

Kies een goede route

In Brussel kan je je handig verplaatsen met de fiets. Plan je fietsroute op bike.brussels of fietssnelwegen.be.

Fietsenstallingen

Verspreid over de campus vind je fietsenstallingen. Aan de ingang van de Agora (gebouw R) is een stalling voor bezoekers.

Fietsen met Villo!

Er is een Villo!-station op de Dikke-Beuklaan waar je met een abonnement of ticket een fiets kan huren en terugplaatsen in een ander Villo!-station naar keuze.
Tip: aan het treinstation van Jette is ook een standplaats.

Met de tram of bus

De campus wordt goed bediend door bussen van De Lijn en van de MIVB. Ook Tram 9 (MIVB) heeft een halte aan de campus. Een overzicht van de haltes vindt u op het toegangsplan.

Overzicht
  Lijn Traject Aansluitingen
MIVB Tram 9 Simonis - UZ Brussel - Koning Boudewijn Metro in Simonis en Koning Boudewijn
MIVB Bus 13 Zwarte Vijvers - UZ-VUB Metro in Simonis
MIVB Bus 14 Noordstation - UZ Brussel - Heizel Station Jette
MIVB Bus 88 De Brouckère - UZ-VUB Station Jette
De Lijn Bus 245 Dendermonde - UZ Brussel - Noordstation Station Buggenhout en Noodstation
De Lijn Bus 810 Halle - Ruisbroek - Dilbeek - Jette Stations Lot, Dilbeek en Zellik
De Lijn Bus 820 Zaventem Airpot - Vilvoorde - UZ/VUB Heizel en station Vilvoorde
 
Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner
 

Met de trein

Tot station Jette

Station Jette wordt bediend door zowel intercity als voorstedelijke S-treinen. Vanaf het station kan je de campus bereiken met een groene wandeling van 20 minuten, een fietstocht van 10 minuten (bijvoorbeeld met een Villo!-deelfiets) of MIVB-bussen 14 (richting Heizel) en 88 (richting UZ-VUB).

Tot Brussel-Noord

Vanaf station Brussel-Noord rijdt bus 14 van de MIVB in ongeveer 30 minuten naar de campus.

Tot Brussel-Zuid

Neem in station Brussel-Zuid metrolijn 2 (richting Simonis) of metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn) tot aan Simonis en stap over op tram 9 (richting Koning Boudewijn) tot halte UZ Brussel.

Tot Vilvoorde

Vanuit Antwerpen en Mechelen kan je van de trein stappen in Vilvoorde en daar bus 820 van De Lijn nemen (richting UZ Brussel). 

Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner

  Plan je reis naar de VUB met de NMBS routeplanner.

  Met de auto

  Campus Jette is bereikbaar via de grote ring (R0). Neem afrit 9-Jette en voeg in op de Dikke-Beuklaan. Volg vanaf de Dikke-Beuklaan de signalisatie via de Laarbeeklaan tot aan toegang van 4 van de Brussels Health Campus.. Er zijn verschillende parkings op de site. 

  Toegang aanvragen

  Bezoekers en leveranciers kunnen hier toegang aanvragen tot de campus met de wagen.

  Parkeren

  Op de campus geldt een parkeerreglement met wegsleepregeling: zorg ervoor dat je je wagen correct parkeert! Als gebruiker van onze weg- en parkeerfaciliteiten ga je formeel akkoord met het feit dat de wegcode en het parkeerreglement van toepassing zijn. 

  Lage Emissie Zone

  Opgelet! De campus bevindt zich in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Controleer hier of je voertuig de LEZ binnen mag. Voldoet je voertuig niet aan de toegangscriteria voor de LEZ? Dan kan je een dagpas kopen. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van Nederlandse voertuigen.
  Meer info over de LEZ 

  Een open campus voor iedereen

  Als VUB zweren we bij waarden als openheid en verbondenheid. Onze campussen zijn dan ook vrij toegankelijk voor onze studenten, personeel en bezoekers. Zo benadrukken we ons open karakter als vrije universiteit en versterken we tegelijk onze band met de stad Brussel en haar bewoners. Zoals overal op publieke ruimtes gelden er wel bepaalde regels – zo blijft het campusleven aangenaam voor iedereen. 

  Maak kennis met onze regels en afspraken