Adres VUB Health Campus

Omgeving VUB Health campus Jette

Bereikbaarheid

De VUB Health Campus in Jette is bereikbaar met de fiets, de bus, het openbaar vervoer en de auto. Met het openbaar vervoer ben je in minder dan 20 minuten in het centrum van Brussel, de hoofdstad van Europa.

Een overzicht van de verschillende manieren waarop de VUB bereikbaar is, vind je via onderstaande beschrijvingen en op het multimodaal toegangsplan.

Open het toegangsplan

Te voet

Gebruik het campusplan om te voet je weg te vinden op en rond de VUB Health Campus. Wandelen is ook de meest praktische manier om je te verplaatsen in Brussel en de ideale manier om de stad te ontdekken.

Met de fiets

Brussel bouwt een netwerk van fietsroutes uit, zodat fietsers zich rustig en veilig kunnen verplaatsen. Ook de omgeving van de campus werd heraangelegd, met veel aandacht voor voetgangers en fietsers. Via de Brusselse routeplanner kan je op zoek naar het snelste of veiligste fietstraject in Brussel. Om vlot te pendelen vanuit Vlaanderen kan je gebruik maken van de Fietssnelwegen.

Op het campusplan vind je een overzicht van fietsenstallingen verspreid over de campus. De grootste stalling vind je aan de ingang van de Agora (gebouw R). Er is een Villo!-station op de Dikke-Beuklaan waar je met een abonnement of ticket een fiets kan nemen en terugplaatsen in een ander Villo!-station naar keuze. Tip: aan het treinstation van Jette is ook een standplaats.

Hier vind je meer informatie over fietsen naar de VUB en in Brussel.

Met de tram of bus

De campus wordt goed bediend door tram 9 en bussen van de MIVB en De Lijn. Een overzicht van de haltes aan de campus vindt u op het toegangsplan.

Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner

Plan je reis naar de VUB met de routeplanner van de MIVB of De Lijn.

Overzicht van de lijnen met halte aan de campus
  Lijn Traject Aansluitingen
MIVB Tram 9 Simonis - UZ Brussel - Koning Boudewijn Metro in Simonis en Koning Boudewijn
MIVB Bus 13 Zwarte Vijvers - UZ-VUB Metro in Simonis
MIVB Bus 14 Noordstation - UZ-VUB Station Jette
MIVB Bus 88 De Brouckère - UZ-VUB Station Jette
De Lijn Bus 245 Dendermonde - UZ Brussel - Noordstation Station Buggenhout en Noodstation
De Lijn Bus 810 Halle - Ruisbroek - Dilbeek - UZ-VUB Stations Lot, Dilbeek en Zellik
De Lijn Bus 820 Zaventem Airport - Vilvoorde - UZ-VUB Heizel, station Vilvoorde en luchthaven

Met de trein

De campus is bereikbaar via treinstations Jette, Brussel-Noord, Brussel-Zuid en Vilvoorde.

Tot station Jette

Station Jette wordt bediend door zowel intercity als voorstedelijke S-treinen. Vanaf het station kan je de campus bereiken met een wandeling van 20 minuten, een fietstocht van 10 minuten (bijvoorbeeld met een Villo!-deelfiets) of MIVB-bussen 14 en 88 (richting UZ-VUB).

Tot Brussel-Noord

Vanaf station Brussel-Noord rijdt bus 14 van de MIVB in ongeveer 30 minuten naar de campus.

Tot Brussel-Zuid

Neem in station Brussel-Zuid metrolijn 2 (richting Simonis) of metrolijn 6 (richting Koning Boudewijn) tot aan Simonis en stap over op tram 9 (richting Koning Boudewijn) tot halte UZ Brussel.

Tot Vilvoorde

Vanuit Antwerpen en Mechelen kan je van de trein stappen in Vilvoorde en daar bus 820 van De Lijn nemen (richting UZ Brussel). 

Gedetailleerde dienstregelingen en routeplanner

Plan je reis naar de VUB met de routeplanner van de NMBS.

Met de auto

Je kan je route plannen via maps. De VUB Health Campus is bereikbaar via de grote ring (R0). Neem afrit 9-Jette en voeg in op de Dikke-Beuklaan. Neem vanaf de Dikke-Beuklaan inrit Brussels Health Campus 3 naar de Laarbeeklaan en volg nadien de signalisatie naar de Vrije Universiteit Brussel. Er zijn verschillende parkings op de site. 

Indien je met de wagen komt dien je rekening te houden met het ons toegangssysteem, het parkeerreglement op onze campussen en de lage-emissiezone in Brussel. 

Bezoekers

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor bezoekers.

Leveranciers

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor leveranciers.

Personeel

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor personeel.

Studenten

Procedure voor toegang met de wagen tot de campus voor studenten.

Parkeren

Op de campus geldt een parkeerreglement met wegsleepregeling: zorg ervoor dat je je wagen correct parkeert! Als gebruiker van onze weg- en parkeerfaciliteiten ga je formeel akkoord met het feit dat de wegcode en het parkeerreglement van toepassing zijn. 

Lage Emissie Zone

Opgelet! De campus bevindt zich in de lage-emissiezone (LEZ) van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG). Controleer hier of je voertuig de LEZ binnen mag. Voldoet je voertuig niet aan de toegangscriteria voor de LEZ? Dan kan je een dagpas kopen. Voertuigen ingeschreven in het buitenland moeten zich verplicht registreren voor de LEZ, met uitzondering van Nederlandse voertuigen.

Een open campus voor iedereen

Als VUB zweren we bij waarden als openheid en verbondenheid. Onze campussen zijn dan ook vrij toegankelijk voor onze studenten, personeel en bezoekers. Zo benadrukken we ons open karakter als vrije universiteit en versterken we tegelijk onze band met de stad Brussel en haar bewoners. Zoals overal op publieke ruimtes gelden er wel bepaalde regels – zo blijft het campusleven aangenaam voor iedereen. 

Maak kennis met onze regels en afspraken