Faciliteiten

Heb je honger? Zoek je een manier om fit blijven, zowel fysiek als mentaal? Zin in een boek of in cultuur? Nood aan kinderopvang? Op de VUB Health Campus beschik je als student, medewerker of bezoeker over talrijke diensten en voorzieningen. Ontdek ze hier.

Eten en drinken

Heb je een klein hongertje of een stevig grollende maag? Op onze Health Campus kan je beide symptomen budgetvriendelijk bestrijden. In de Agora (gebouw R) vind je het restaurant en de studentenkroeg Tempus. Je kan er warme maaltijden, koude schotels, snacks, belegde broodjes en dranken verkrijgen aan democratische prijzen.  

Meer info

2022_Meisjes zitten aan een tafel van resto_VUB_Jette
2022_HealthCity_Sport_Sportcomplex_Fitness_Gym_Workout_Sports_VUB.

Sport en ontspanning

Sport op de VUB Health Campus? Kies je discipline maar uit: badminton, basketbal, conditiegym, volleybal, yoga, relaxatie, zaalvoetbal, tennis, ... Keuze genoeg! En dan hebben we het nog niet gehad over het HealthCity sportcomplex, dat zo goed als op de campus ligt.

Wie meer zin heeft in een avondje film, vindt al snel de weg naar Kinepolis op de Heizel. En natuurlijk is er ook een levendig cultureel en recreatief studentenleven op de campus.

Meer info

Studiebegeleidingscentrum

Het Studiebegeleidingscentrum (SBC) van de VUB helpt je studiesucces te verhogen. In elke fase van je studieloopbaan kan je er terecht met vragen die belangrijk zijn voor je studievoortgang. Een gemotiveerd en ervaren team biedt je begeleiding op maat. Dat kan zowel individueel als in groep. Op de VUB Health Campus vind je het SBC terug in het Geïntegreerd Begeleidingslandschap ('medische bibliotheek').

Meer info

Groep studenten bij ingang van Studiebegeleidingcentrum op Campus Etterbeek
Studenten aan het zitten voor het ingang van het bibliotheek van Health Campus in Jette

Medische bibliotheek

De medische bibliotheek maakt deel uit van de Universiteitsbibliotheek en bevindt zich in gebouw A. Je vindt er een verzameling (bio)medische en farmaceutische naslagwerken, een collectie educatief oefenmateriaal en een leeszaal met studieplekken en groepswerkruimtes.

Meer info

Sociale dienst

Studeren is leuk, maar het moet betaalbaar blijven. Bij de sociale dienst voor studenten krijg je alle informatie om dat zo te houden. Maak dus zeker een afspraak als de kosten van je studies boven je hoofd dreigen te groeien. Je komt er te weten op welke financiële tegemoetkomingen je eventueel recht hebt. Ook als je te maken krijgt met onverwachte, praktische en administratieve problemen, ben je welkom. Plaats van afspraak: lokaal A.114.

Meer info

Man en vrouw aan tafel met documenten en computer
2022_Kindercampus_Theodoortje_Duurzaamheid_VUB

Kinderopvang

Op zoek naar kinderopvang? Wie aan de VUB, de Erasmushogeschool of het UZ Brussel werkt of studeert, krijgt in de kinderdagverblijven van de VUB voorrang op andere ouders. Er is een VUB-kinderdagverblijf in Etterbeek en in Jette. Elke dag vangen ze er zo’n 180 kindjes op. Opgelet: snel inschrijven is de boodschap. 

Meer info

Multimedia

Toegang tot het internet is cruciaal. Daarom kan je als student op onze VUB Health Campus rekenen op internetaansluiting in de studentenhomes. Je sluit je ook aan op het draadloos internet in de bibliotheek en het Centrum voor Studie en Begeleiding, en je kan op om het even welke plek surfen met een virtuele desktop. Je krijgt ook een e-mailadres en kan aan de slag met moderne multimediale middelen in het klinisch onderwijs.

Meer info

2022_Studente_Vrouw met Laptop_S_1191352171
Prof Bart Neyns en team in labo op UZ Brussels

Medische specialisten

Het UZ van de VUB is een van de grootste medische instellingen in Brussel. Gelegen in Jette, telt het niet minder dan 3.000 medewerkers. 18% daarvan is hooggeschoold medisch personeel – lees: specialisten. Kortom, je bent er in goede handen als je medische hulp nodig hebt.  

Meer info

Psychologische begeleiding

Heb je het gevoel dat je veer op springen staat? Heb je last van stress of donkere gedachten? Als student of medewerker van de VUB kan je terecht bij BRUCC. Een gespecialiseerd team van psychologen helpt je om je mentale welzijn op peil te houden. Het consultatiecentrum bevindt zich in gebouw C van de VUB Main Campus en biedt naast psychologische consulten ook workshops en lezingen aan, zoals piekertrainingen en omgaan met stress op het werk.  

Meer info

2022_Begeleiding_Tutor_Man_Student_S_1704719680
2022_Meisje op kot_Etterbeek_VUB

Huisvesting

Onze VUB Health Campus beschikt over 208 kamers en 20 tweepersoonsflats, en bemiddelt voor nog eens 300 kamers buiten de campus (op fietsafstand). Huisvesting stelt haar kamers tegen zeer voordelige voorwaarden te huur. 

Meer info

Standaard Student Shop

De VUBtiek gaat nu door het leven als de Standaard Student Shop. Webshopbestellingen kan je afhalen bij de balie van de medische bibliotheek (gebouw A) op campus Jette.

Meer info

Student bekijkt cursusmateriaal in glazen etalage in Standaard Student Shop
2022_Jobs_S_2193803387

Jobdienst

Wil je graag een extraatje bijverdienen? Op campus Jette kan je voor alle jobinfo terecht bij het faculteitssecretariaat (gebouw A). Je kan ook meteen onze jobdatabank raadplegen.

Meer info

Hulp bij ongewenste zwangerschap

Ben je zwanger, maar twijfel je of je in jouw situatie wel een kindje wil? Het team van VUB Dilemma helpt je duidelijkheid te scheppen via info, gesprekken, een medische consultatie of een gerichte doorverwijzing naar diensten die je verder kunnen helpen. 

Meer info

2022_Gezinstherapiesessie door vrouwelijke counselor op kantoor_S_1125105533
Diensten hulp en security Securitas aan het poseren voor het gebouw Pilar op Campus Etterbeek

Bewaking

Ben je geconfronteerd met, of heb je weet van een incident op de campus? Bevind jij of iemand anders zich in een noodsituatie? Of heb je medische hulp nodig? Bewaking, die 24/7 bereikbaar is, is slechts een telefoontje verwijderd. Onze bewakers zijn getraind om medische zorg toe te dienen en beschikken ook over defibrillators.

Meer info

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Ben je het slachtoffer geworden van verbaal of fysiek geweld, pestgedrag, ongewenste seksuele handelingen, intimidatie, racisme of discriminatie? Of ben je er getuige van? Laat het weten aan het meldpunt van de VUB. We behandelen je melding snel en in alle discretie: binnen de 3 werkdagen neemt een vertrouwenspersoon contact met je op. 

Meer info

2022_Psycholoog_Psychologie_S_526087603