logo

Zorg voor een transformatie naar een vreedzame samenleving met PeaceJam!

Ben jij iemand die vindt dat wereldvrede heel belangrijk is en wil je die beschermen? Wil je graag de broodnodige bijdrage leveren op vlak van vredeseducatie? Wil je niet alleen het verschil maken op nationaal vlak, maar ook op internationaal niveau? Wil je bovendien graag geïnspireerd worden door Nobelprijswinnaars voor de vrede? Dan is het PeaceJam-project iets voor jou!

PeaceJam is een internationaal project rond vredeseducatie dat 21 jaar geleden werd opgericht. De Belgische variant bestaat uit vier samenwerkende universiteiten: de KUL, de UCL, de ULB en de VUB. Sinds haar oprichting in 1996 reikt PeaceJam leerkrachten, jeugdwerkers en actieve jongeren de middelen en methodes aan om het verschil te maken. Zo biedt het project kinderen en jongeren uit meer dan 39 landen educatieve programma’s aan, zodat ze opgeleid worden tot toekomstige leiders die voor positieve verandering gaan.

 

Als lid van PeaceJam organiseer je daarom drie belangrijke zaken. Ten eerste houdt PeaceJam een jaarlijkse conferentie. Daarvoor wordt één van de 14 Nobelprijswinnaars voor de vrede die ook in de raad van bestuur van PeaceJam zetelt uitgenodigd. Die persoon gaat op de conferentie in dialoog met jongeren. Jongeren zijn de vredesburgers van morgen en hen inspireren is namelijk zeer belangrijk. Dankzij die bijeenkomst komen ze in contact met de wijsheid, het doorzettingsvermogen en de daadkracht van de Nobelprijswinnaar. Daarnaast wil het project een vredescel oprichten, waarin geëngageerde studenten instaan voor de organisatie en begeleiding van PeaceJam. Bovendien helpt die vredescel ook met de vredeseducatie. Ten slotte wil PeaceJam de movement van ‘Billionacts’ verspreiden. Dat zijn doordachte acties die meer vrede verspreiden in de gemeenschap, een school, bedrijf of organisatie. Ze zijn ontworpen om invloed uit te oefenen op een of meer van de Billion Acts Issue Areas die van cruciaal belang zijn voor het creëren van wereldvrede. Al die projecten zorgen ervoor dat je als lid van PeaceJam een echte changemaker bent. Een changemaker die wereldvrede beschermt, ze doorgeeft en bovendien ook andere mensen inspireert. Wacht dus niet, en doe mee! Zo werken we samen aan een mooiere en vooral vredevollere toekomst.

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!

Wil je meer weten over dit project?

Check hun website

VACATURE

Je bent…

  • Een VUB’er die een echte changemaker wil zijn
  • Een persoon die vrede heel belangrijk vindt en die ook wil beschermen
  • Een teamspeler

Je hebt…

  • Een goede kennis van het Engels

What’s in it for you

  • Wereldburgerschap
  • Vrede verspreiden
  • Opleidingen en trainingen rond vredescommunicatie en -educatie