2023_Testimonial_Urujeni_Ange_Matabaro

Urujeni Ange Matabaro, MA in Communication Sciences, ging 4 maanden naar Mexico in 2022-2023

"De beslissing om dit avontuur aan te gaan, was een grote stap voor mij. Ik realiseerde me dat het een echte game-changer was. De spanning van het onbekende en het idee om een hele nieuwe stad als Mexico-Stad te ontdekken met zijn eigen unieke cultuur, maakte me helemaal enthousiast. Ik wilde groeien als persoon en mezelf buiten mijn comfortzone plaatsen. Ik zag dit als mijn kans om zelfstandiger, flexibeler en sterker te worden - allemaal vaardigheden waarvan ik wist dat ze me veel zouden helpen in het leven. Ik heb vrienden gemaakt van over de hele wereld; het is verbazingwekkend hoe verbonden we allemaal op de een of andere manier zijn. Het was geweldig om mezelf onder te dompelen in een totaal andere cultuur. En door van huis weg te zijn, ontdekte ik delen van mezelf waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik kreeg een duidelijker besef van waar ik in geloof en kreeg zelfvertrouwen. Ik besloot 'ja' te zeggen tegen het leven, spontaniteit te omarmen en meer het huis uit te gaan, want het leven is kort en de wereld is te mooi om te missen!"

2023_Testimonial_Zarah_Van_Schoor

Zarah Van Schoor, MA Biomedical Engineering, was 1 semester in Italië in 2022-2023

"Ik heb altijd al de wereld willen zien, de verschillende architecturen en landschappen, andere culturen en mensen willen leren kennen. Op uitwisseling gaan is anders dan op vakantie gaan, omdat je voor langere tijd in een land woont, je leert de lokale bevolking en hun gewoonten kennen, je ontdekt inzichten die je nooit zou hebben gehad als je er niet had gewoond. Om eerlijk te zijn was ik eerst een beetje bang, maar ik sprak met mensen die een uitwisseling hadden gedaan voordat ik besloot te gaan, en niemand leek er ooit spijt van te hebben gehad. En nu ben ik een van hen: iedereen zou naar het buitenland moeten gaan. Het is de beste ervaring die je kunt krijgen!""

2023_Testimonial_Anita_Van_Der_Gracht

Anita Van Der Gracht, MA Educational Sciences, ging 4 ½ maanden naar Zweden in 2022-2023

"Als toekomstig onderwijskundige wordt het Zweedse onderwijssysteem vaak positief afgebeeld, dus ik wilde weten wat het verschil was met ons systeem. Ik wilde in het buitenland studeren voor mijn persoonlijke groei: alleen zijn in een ander land, uit mijn comfortzone stappen; ik wilde mezelf uitdagen. Ik heb geleerd om alleen te zijn, ondanks het feit dat je veel geweldige mensen ontmoet. Het leven tijdens mijn studie in Stockholm was ook veel minder stresserend door het andere systeem, dus het leven daar was relaxter dan in België. Ik heb geleerd om financieel bewust te zijn, om onafhankelijk te zijn. Ik zou dit iedereen 100% aanraden; je leert zoveel over andere culturen en over jezelf."

2023_Testimonial_Aâron_Mobunga_Suele

Aâron Mobunga Suele, BA Business Engineering, spendeerde 5 maanden in Zuid-Korea in 2022-2023

"Ik wilde zo ver mogelijk weg, maar wel naar de juiste universiteit, dus heb ik 5 maanden in Zuid-Korea doorgebracht aan de universiteit van Korea. Ik wilde altijd al de wereld ontdekken en zien hoe andere mensen leven. Ik leerde dat het mogelijk is om een diepe band te hebben met mensen die totaal anders zijn dan jij, en dat waar je ook naartoe gaat, je je moet aanpassen aan de plaats en de mensen om je heen. Ik heb ook geleerd om op verschillende manieren in groepen te werken, ik heb discipline en autonomie geleerd. Mijn Koreaanse vrienden behoren tot de beste mensen die ik ooit heb ontmoet en ik mis ze echt. Het Buddy Assistance programma van de Koreaanse Universiteit was een grote hulp. Ik wil nu zelf buddy worden voor inkomende internationale studenten. Ik raad het zeker aan om naar het buitenland te gaan!"

Testimonial exchange Hira Sohail

Hira Sohail, Master in Molecular Biology, spendeerde een jaar aan de universiteit van Warwick in 2021-2022

“De Ervaring is zeker de moeite waard!

De motivatie om naast een nieuwe groep studenten te studeren en van hen te leren was geweldig. Het was de perfecte gelegenheid om uit mijn comfortzone te stappen. Mijn belangrijkste punten waren dat het belangrijk is om actief te proberen iedereen bij een groep te betrekken. Deel altijd eten met anderen, en houd daarbij rekening met de dieetvoorkeuren van de medestudenten. Ik vind het ook belangrijk om de verschillende culturen te bespreken, maar op een respectvolle manier. Het is een geweldige manier om nieuwe perspectieven te leren kennen en het zorgt voor een zinvolle interactie die je helpt om verschillende mensen en verschillende gebruiken te waarderen."

 

2022_Noa_Wijmeersch_Testimonial_Exchange

Noa Wijmeersch, Bachelor in Social Sciences, spendeerde een semester aan de Universiteit van Ljubljana in 2021-2022

“ Alle studenten zouden deel moeten nemen aan zo een geweldige ervaring!

Slovenië is een klein land dat alles heeft: zee, bergen, en Ljubljana is een jonge stad en studentikoos. De uitwisselingservaring was geweldig. Ik heb zoveel over mezelf geleerd, nieuwe vrienden gemaakt en zoveel van andere mensen geleerd. Op de universiteit werd naast de theorie ook aandacht besteed aan de praktijk. Ik zou dit zo opnieuw doen!"

 

Joke Baekeland

Joke Baekeland (Bachelor in Biologie) deed een uitwisseling naar Frans Guyana in 2022-2023

Ik wilde mijn Frans verbeteren, zelfstandig leren leven en laten zien dat ik me kan aanpassen aan verschillende culturen, gebruiken en klimaten. Het was ook een kans om mezelf persoonlijk te ontwikkelen. Ik denk dat naar het buitenland gaan een ervaring van onschatbare waarde is. Ik heb geleerd dat onderwijs heel belangrijk is, naast je familie en gezondheid, maar ook dat je geld terug kunt verdienen maar geen tijd. De Erasmus ervaring was soms zwaar, maar over het algemeen was het geweldig en zeer leerzaam. Ik zou studenten absoluut aanraden om ervoor te gaan, ook al zijn er uitdagingen en moet je je volledig inzetten. Ik zou studenten die tijdens hun studie naar het buitenland willen, aanraden contact op te nemen met mensen die het al hebben meegemaakt. Het heeft mij eigenlijk overtuigd om naar het buitenland te gaan, ook omdat het je cv aantrekkelijker maakt, en je gewoon zoveel over jezelf leert en de wereld te zien krijgt."

Istanbul

Zeeshan Tahir (Master in de Rechten) ging naar de Istanbul Bilgi University in 2022-2023

"Ik koos voor Turkije omdat het het centrum van de wereld is, dat Azië met Europa verbindt. Ik ben 5 maanden in Istanbul geweest, en wilde naar het buitenland nadat mijn professoren aan de VUB het belang benadrukten om internationale ervaring op te doen. Bovendien heb ik altijd graag gereisd, en ik wilde graag meer leren over nieuwe culturen en talen, en mijn internationale netwerk uitbreiden. Mijn tijd in het buitenland versterkte mijn zelfvertrouwen en leerde me hoe ik vreemden moest benaderen. Ik ben onafhankelijker geworden, maar ik ben ook mijn familie meer gaan waarderen. Het gaf me de kans om Turks te studeren, en door te praten met mensen die ik in het buitenland ontmoette, kon ik uitzoeken wat ik met mijn toekomstige carrière wilde doen. Ik raad studenten aan om naar het buitenland te gaan; het helpt je te rijpen als persoon en je internationale netwerk te laten groeien."