Programmawijzigingen

Wijzigingen in je programma kunnen een invloed hebben op je studietraject. Hier vind je meer info als er programmawijzigingen zijn. 

Programmawijzigingen

Keuzevakken

Zin om een keuzevak op te nemen buiten je opleiding, of moet je je afstudeerrichting nog kiezen?

Alle keuzeformulieren

Individueel studietraject

Wijkt jouw studietraject af van het standaard voorgestelde studietraject? 

Lees de algemene info over het individuele studietraject

Individueel studietraject eerste bachelor

Voor de faculteit Ingenieurswetenschappen gelden er extra facultaire regels als je vakken moet hernemen in je eerste jaar.

Algemene bepalingen

De examencommissie heeft vastgesteld dat je één of meerdere studiedelen van het eerste jaar dient te hernemen. Conform de facultaire aanvullingen van het onderwijs-en examenreglement dien je je als student bij herinschrijving aan volgende voorwaarden te houden: 

  • Voor studenten, ingeschreven onder¬†diplomacontract, die¬†niet geslaagd¬†zijn voor het eerste jaar¬†van het modeltraject bachelor, gelden bijzondere beperkingen met betrekking tot de inschrijving voor opleidingsonderdelen uit het¬†tweede jaar¬†van het modeltraject.‚ÄĮ‚ÄĮ¬†
  • De student die voor¬†minder dan 20 ECTS¬†opleidingsonderdelen uit modeljaar 1 (1 BA) geslaagd is, mag geen opleidingsonderdelen uit modeljaar 2 (2 BA) opnemen.¬†
  • De student die voor¬†minimum 21 ECTS t.e.m. 30 ECTS¬†opleidingsonderdelen uit modeljaar 1 (1BA) geslaagd is, mag 2 opleidingsonderdelen uit modeljaar 2 (2 BA) opnemen. De omvang van de opgenomen 1BA + 2BA opleidingsonderdelen samen, mag maximum 60 ECTS bedragen.¬†
  • De student die voor¬†minimum¬†31 ECTS t.e.m. 40 ECTS¬†opleidingsonderdelen uit modeljaar 1 (1BA) geslaagd is, mag maximum 4 opleidingsonderdelen uit modeljaar 2 (2 BA) opnemen. De omvang van de opgenomen 1BA + 2BA opleidingsonderdelen samen, mag maximum 60 ECTS bedragen.¬†
  • De student die voor¬†minimum¬†41 ECTS t.e.m. 50 ECTS¬†opleidingsonderdelen uit modeljaar 1 (1BA) geslaagd is, mag een vrij aantal opleidingsonderdelen uit modeljaar 2 (2 BA) opnemen, met die beperking dat de omvang van de opgenomen 1BA + 2BA opleidingsonderdelen samen, niet meer dan 60 ECTS mag bedragen.
  • De student die voor¬†minimum¬†51 ECTS¬†opleidingsonderdelen¬†uit modeljaar 1 (1 BA) geslaagd is, mag een vrij aantal opleidingsonderdelen uit modeljaar 2 (2 BA) opnemen, met die beperking dat de omvang van de opgenomen 1BA + 2BA opleidingsonderdelen samen, niet meer dan 72 ECTS mag bedragen.¬†

 

Formulier individueel studietraject

Voor het samenstellen van je traject dien je verplicht een individueel studietraject formulier in te vullen en opnieuw door te sturen naar studietraject.ir@vub.be , dit ten laatste op 23 september 2022. Let er ook op dat naast deze facultaire bepalingen sommige opleidingsonderdelen ook onderhevig zijn aan inschrijvingsvereisten. 

Bij goedkeuring word je op de hoogte gebracht via email. In afwachting van de goedkeuring, kan je jezelf al herinschrijven voor het programma (deadline: 30 september). Het faculteitssecretariaat zal je registreren voor de opleidingsonderdelen.

Formulier IST IRFormulier IST IR ARCHITECTUUR Formulier IST IW

Uitzondering studietraject

Wil je een uitzondering op je studietraject aanvragen? 

Vraag een uitzondering aan

Contact

Er zijn verschillende manieren waarop de studietrajectbegeleiders je kunnen helpen. 

Ga zelf aan de slag! 

Voor je contact opneemt, kan je zelf aan de slag gaan met de tips & tricks op onze Canvaspagina. 

Q&A sessies

Door de drukte bij de start van het nieuwe academiejaar is het niet mogelijk om iedere student individueel te woord te staan. Heb je de reeds voorziene informatie opgezocht maar zit je toch nog met een specifieke vraag ? Stel ze dan op één van onze Q&A sessies. Je vindt het volledige overzicht en meer info over hoe je deelneemt hier.

E-mail 

Je kan makkelijk een mail sturen naar de studietrajectbegeleider. 
studietraject.ir@vub.be

Spring binnen in het contactpunt 

Zit je met een algemene vraag rond je studietraject of over de verschillende begeleidingsmogelijkheden van Studiebegeleiding, spring dan binnen in het Contactpunt! Hier kan je zonder afspraak langskomen. Check de openingsuren.

Chatmomenten 

Op vaste tijdstippen zijn wij ook bereikbaar via Microsoft Teams Chat voor korte, snelle vragen:

  • Maandag¬†11u - 12u & donderdag 10u - 11u:¬†ANNELIES.DEBOELPAEP
Maak een afspraak

Je kan kiezen voor een digitale afspraak of voor een afspraak on campus.

Maak een afspraak

AVATAR_VOS_VUB

Annelies Deboelpaep

Studietrajectbegeleider Industri√ęle wetenschappen ‚Äď Ingenieurswetenschappen ‚Äď Ingenieurswetenschappen Architectuur