In Iran kennen we niet zoiets als Canvas, dat is echt Chinees voor mij

“Mijn naam is Asefeh en ik kom uit Iran. Asefeh is Arabisch en eigenlijk ook een moeilijke naam, zelfs in Iran. Ik woon nu twee maanden in Brussel. Ik ben naar België gekomen, omdat het net zoals Iran een multicultureel land is. Brussel leek mij de beste plek om nieuwe dingen te leren, zoals een vreemde taal. Ik zou heel graag Frans leren spreken, ik heb me zelfs al ingeschreven voor de lessen in het tweede semester. Daarnaast vind ik Brussel een kunstzinnige stad. Het is helemaal anders dan de Iraanse steden, maar ik hou er wel van.

Momenteel ben ik een schakelstudent voor de Master Taal- en Letterkunde aan de VUB. In Iran studeerde ik drama en theater. Deze opleiding leek me een goed vervolg op wat ik al weet uit de theaterwereld. De VUB is echt cool. Het zwembad op de campus vind ik top. Maar het studieplatform, Canvas, is echt Chinees voor mij. Ik ben er steeds door in de war. Zoiets kennen wij helemaal niet in Iran, maar eigenlijk vind ik het nog een handig en overzichtelijk systeem.

Er valt zo veel te beleven op de campus in Etterbeek, en toch voel ik me vaak alleen. Ik ben hier dan ook volledig alleen komen wonen en ken nog niet zoveel mensen. Een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuw huis, nieuwe mensen, een nieuwe studie,… het is veel om aan te wennen, maar het lukt me wel. Ik zou graag mijn doctoraat behalen, al is het nog te vroeg om die beslissing te maken. Ik weet zelfs niet of ik het in België zou doen. Misschien kies ik wel een volledig ander land, nog een om toe te voegen aan mijn lijstje. Mijn toekomst ligt dus nog volledig open.”

Afgebeeld: Asefeh Ghadiri Bidhendi (29, schakelstudent Taal- en Letterkunde) is twee maanden geleden verhuisd van Iran naar Brussel

Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.