Praktisch

zondag, 17 maart, 2024 - 10:00 tot 16:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
VUB Health Campus Jette

Wat staat er op het programma?

In 2024 organiseren we een aantal on campus infodagen. Tijdens deze infodagen kan je zowel op de VUB Main Campus (Etterbeek) als de VUB Health Campus (Jette) uitleg krijgen over de opleidingen van onze universiteit. Doorheen de dag voorzien we ook campusverkenningen en kan je al jouw vragen stellen aan onze diensten, zoals huisvesting, studiebegeleiding en -financiering.

Infosessies per opleiding

Op verschillende momenten doorheen de dag starten er groepsinfosessies. Deze duren steeds ongeveer 1,5u en nadien krijg je de kans om plenair jouw vragen aan de opleidingsvertegenwoordiger te stellen. 

Opgelet: de groepsinfosessies vinden plaats op zowel de campus van Etterbeek als die van Jette! Hieronder vind je een overzicht van welke sessies waar doorgaan:

 • Campus Jette: Geneeskunde, Farmacie, Biomedische Wetenschappen en Kinesitherapie.
 • Campus Etterbeek:  Alle andere opleidingen.

 

Ontdek hoe je op onze campussen geraakt

Doorlopende infosessies in Etterbeek

Op de doorlopende infosessies staat geen vast uur, je komt langs wanneer je wilt! Volgende opleidingen/diensten zijn doorlopend aanwezig:

 • BRIK: Dit is de servicedesk voor studenten in Brussel. Je kan bij BRIK terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen.
 • Brussels Diplomatic Academy: Meer info over de BDA, waar diplomatie en business elkaar ontmoeten.
 • Huisvesting: Voor individuele vragen over op kot gaan aan de VUB.
 • IRMO: Going abroad - Alles wat je moet weten over een internationale studie-ervaring.
 • MILO: alles omtrent het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding.
 • Postgraduaat Sportmanagement: Indien je een vraag hebt over deze opleiding, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 201.
 • Postgraduaat Sportkinesitherapie: Voor vragen over de opleiding kan je doorlopend terecht in lokaal L 202. We raden je aan een afspraak te maken via pgsportkine@vub.be.
 • Studiebegeleiding: Kom langs bij de collega's van studiebegeleiding en stel jouw vraag!
 • Studiefinanciering & huisvesting: Voor vragen omtrent beide topics kan je doorheen de infodag langsgaan en jouw persoonlijke vraag stellen.
 • Topsport & Studie: Indien je een vraag hebt over hoe je een topsportcarrière kan combineren met academische studies, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 413. We raden je aan een afspraak te maken via topsport.studie@vub.be.

 

Doorlopende sessies in Jette

Ook op de campus van Jette zijn er enkele diensten doorlopend aanwezig: 

 • Dienst Huisvesting: Heb je een vraag over op kot gaan op of rond de campus van Jette? Kom langs en stel je vraag!
 • Dienst Studiefinanciering: Stel hier al jouw vragen omtrent studiefinanciering en -statuut.
 • Voorkennistoetsen Chemie, Fysica en Wiskunde: Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten die in hun opleiding chemie, fysica, wiskunde of statistiek als onderdeel hebben, ontwikkelde de VUB voorkennistoetsen voor deze vakken. Op de campus van Jette kan je tijdens de infodag voorkennistoetsen afleggen, waarbij je op voorhand dient te kiezen op welk uur je graag 1 of meerdere toetsen aflegt. Schrijf je in, ga op tijd naar de Bib in Jette (gebouw A) en leg daar je toets(en) af. Opgelet: reken zeker 1 uur per toets!
 • Manuele Therapie en Clinical Anatomy: ga in gesprek met de opleidingsverantwoordelijke en stel al je vragen. We raden je aan een afspraak te maken via Aldo.Scafoglieri@vub.be.

 

Campusrondleiding

Zowel op de campus van Jette als die van Etterbeek voorzien we doorheen de dag campusverkenningen. 

De campus van Etterbeek starten er aan gebouw D op regelmatige tijdstippen campusrondleidingen. Ook krijg je de kans om op eigen tempo de campus te verkennen! 

Op de campus van Jette starten de begeleide campusrondleidingen aan de infobalie aan de ingang van gebouw A. We voorzien verschillende rondleidingen van ongeveer 30 minuten, meteen na de infosessies van Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen. Daarnaast is het op 17 maart ook Dag van de Zorg in het UZ Brussel, waarbij je kan deelnemen aan een begeleide rondleiding in het UZ Brussel. Omdat de plaasten voor deze rondleiding beperkt zijn, is het absoluut noodzakelijk om je hiervoor in te schrijven. 

Kotbezoeken

Ga je volgend academiejaar op kot aan de VUB en wil je jouw toekomstige stekje op voorhand al eens bekijken?

Dat kan! Doorheen heel de dag kan je op campus Etterbeek op kotbezoek gaan. Een inwoner ter plekke zal je opvangen en de nodige uitleg geven. Je hoeft enkel nog te kiezen of je een kot wilt bezoeken op de campus zelf, in de Nieuwelaan óf in de Schoofslaan. Of misschien wel overal?

Ook op de campus van Jette is het mogelijk om een kot te bezichtigen. Ga in de inkomhal van gebouw A naar een collega van huisvesting, zij voorzien gedurende de infodag geregeld een begeleid bezoek aan één van de koten.