Na je studie

Op het einde van de opleiding Huisartsgeneeskunde beschik je over een uitgebreid palet aan kennis en vaardigheden om de eerstelijnszorg toe te dienen. Denk bijvoorbeeld aan het stellen van de juiste diagnose en welke behandeling het meest geschikt is. Bovendien heb je ook je sociale en communicatieve vaardigheden aangescherpt zodat je op elk moment respectvol met patiënten weet om te gaan, duidelijk met hen communiceert en efficiënt samenwerkt met andere zorgverstrekkers als dat nodig is. Daarnaast ben je op de hoogte van de administratieve, deontologische en financiële regels die bij een eigen praktijk komen kijken.

Wat heb je geleerd?

Als afgestudeerd huisarts beschik je over de juiste attitudes, sociale skills en communicatieve vaardigheden om respectvol met een patiënt om te gaan. Je blijft kritisch voor jezelf en kan goed samenwerken met andere zorgverstrekkers. Daarnaast weet je perfect hoe je een eigen praktijk runt.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Op het einde van de opleiding Huisartsgeneeskunde beschik je over een uitgebreid palet aan kennis en vaardigheden om de eerstelijnszorg toe te dienen. Je kan een eigen praktijk opstarten of ervoor kiezen mee in een groepspraktijk te stappen.

Wist je dat we soms ook huisartsen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als huisarts of specialist in geneeskundige materies: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.