logo

Student Futsal League

De Student Futsal League is een semesterlange zaalvoetbalcompetitie voor studententeams van VUB & EHB.
VUB/EHB studenten kunnen inschrijven voor de Student Futsal League competitie op campus Etterbeek of op campus Jette.

In Etterbeek worden de wedstrijden gespeeld op dinsdag tussen 16 – 18 uur.
In Jette zijn de speeldagen op dinsdag van 17 – 19 uur.

Je kan 2 x per jaar een team inschrijven (steeds de eerste 2 weken van elk nieuw semester).

 

Deelnemen aan de Student Futsal League?

Schrijf jouw team hier in!

Sporttrofee

Eeuwige roem op de campus is de inzet van de Sporttrofee, die jaarlijks georganiseerd wordt voor en door de VUB & EHB studentenkringen.
Het ganse academiejaar door nemen studententeams het tegen elkaar in 10 verschillende sportdisciplines en strijden zij voor de felbegeerde titel van all round sporttrofee kampioen. Bijna elke week staat er op woensdagnamiddag een andere sportuitdaging op het programma. De studentenvereniging met de hoogste totaalscore na 10 disciplines en met minimum 4 deelnames wint de Sporttrofee en de bijhorende 250 € cash!

KALENDER SPORTROFEE 1STE SEMESTER 2020 - 2021
21/10/2020 Bubble Soccer VUB Sportcomplex Etterbeek
4/11/2020 Racketlon (Tafeltennis & Badminton) VUB Sportcomplex Etterbeek
17/11 & 19/11 2020 Zwemmarathon VUB zwembad Etterbeek
2/12/2020 Volleybal VUB Sportcomplex Etterbeek

Deelnemen aan de sporttrofee?

Schrijf je hier in!
VUB Foxes Vlaams Studenten Kampioen Rugby Sevens 2018 - 2019

Vlaamse/Belgische Studenten Kampioenschappen

Onder het motto ” Sport en studeren, geslaagd combineren” organiseert Studentensport Vlaanderen  jaarlijks de Vlaamse Studenten Kampioenschappen (VSK’s) in verschillende sporten waarin studenten van de verschillende Vlaamse universiteiten, hogescholen of associaties het tegen elkaar opnemen voor de titel van Vlaams Studenten Kampioen.

De Belgische Universitaire Sport Federatie (BUSF) organiseert dan weer de Belgische Studenten Kampioenschappen (BSK’s), de BUSF finaledag én ondersteunt de deelname van Belgische studenten(teams) aan internationale (top)sport evenementen zoals Wereldkampioenschappen (WUC’s) én Universiades (Olympische spelen voor studenten).

Kalender Studentensport kampioenschappen 2020 - 2021 (1STE SEMESTER)
28/10/2020 Voorronde VSK Voetbal Heren Antwerpen
. Voorronde VSK Korfbal Antwerpen
29/10/2020 BSK Rugby 7's recreatief Kituro Schaarbeek
7/11/2020 BSK Veldlopen Braine l'Alleud
18/11/2020 Voorronde VSK Voetbal Heren Gent
. Voorronde VSK Hockey Heren Gent
25/11/2020 Voorronde VSK Basketbal Dames & Heren Leuven
2/12/2020 Voorronde VSK Volleybal Dames & Heren Gent
. BSK Badminton Louvain La Neuve
9/12/2020 Voorronde VSK Futsal Dames & Heren Gent
. BSK Judo per ploeg Leuven

Competitie (top)sporter en zin om de kleuren van de VUB te verdedigen?

Join the Foxes!

Na een jaar uitstel in 2020 door de coronapandemie is de 20km door Brussel in 2021 helemaal terug, meerbepaald op zondag 12 september 2021. En met een nieuwigheid bovendien! De organisatoren verleggen de focus van de loopwedstrijd en nodigen dit jaar ook wandelaars uit. De duurtijd om de 20 kilometer af te leggen was tot nu toe vastgelegd op 4 uur, maar wordt nu uitgebreid naar 6 uur.

“Dankzij de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité aankondigde, zal de 20 km van Brussel dit jaar kunnen plaatsvinden. De Stad Brussel stelt alles in het werk om de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers te garanderen. De uitwerking van een protocol, in samenspraak met de medische sector, zal ervoor zorgen dat deze editie van 2021 zal doorgaan binnen een duidelijk kader en volgens de dan geldende gezondheidsvoorschriften,” vertelt Brussels burgemeester Philippe Close.

De inschrijvingen worden op donderdag 1 juli om 9 uur geopend en omdat een plekje bemachtigen aan de start van dit populaire evenement altijd een lastige klus is, regelt Studentensport Brussel het voor jou én krijg je als student nog korting ook. Bovendien zorgen we voor een loopshirt, een plek om je spullen achter te laten en wat drankjes en de nodige krachtvoer.

Je betaalt als student 25 € om je in te schrijven maar daarvan krijg je na effectieve deelname 15 € teruggestort.

 

INSCHRIJVEN KAN HIER EN DIT NOG TOT EN MET MAANDAG 16 AUGUSTUS 2021.
 

!! Inschrijven betekent ook meteen online betalen!! Hou dus je bankkaart en bankkaartlezer bij de hand om de inschrijving volledig te kunnen afwerken. Je ontvangt na correcte betaling meteen een bevestigingsmail. 

Nog vragen? Contacteer de VUB sportcoördinator via sofie.rousseeuw@vub.be of 02/629.28.90

Tussenkomst sportabonnement

Ben je een actieve sporter maar vind je jouw favoriete sport niet tussen het aanbod van de VUB sportdienst? Of ben je pendelstudent en sport je liever bij jouw thuis?

Dan kan je als VUB of EHB student genieten van een terugbetaling van €15* op de aankoop van jouw sportabonnement. Of je nu lid wordt van een atletiekclub, een 10 beurtenkaart aanschaft voor het gemeentelijk zwembad of inschrijft voor een lessenreeks crossfit, de VUB sportdienst ondersteunt jouw sportieve acties.

* tussenkomst niet geldig op & niet cumuleerbaar met het studentenabonnement van Basic Fit of op het eigen georganiseerde VUB sportaanbod zoals sportknipkaart, beurtenkaart jogging,...

Sportprojectsubsidies

Wil je zelf een sportactiviteit organiseren voor medestudenten? Weet dan dat de VUB sportdienst jou een financieel duwtje in de rug kan geven.
De georganiseerde sportactiviteit moet dan wel aan een aantal vereisten voldoen om in aanmerking te komen. Project per project wordt dan bekeken hoeveel steun hieraan gegeven kan worden.

 

Bekijk hier de specifieke voorwaarden vooraleer je jouw aanvraag indient!! 

Tussenkomst aankoop sportabonnement


Vraag deze hier aan!

Sportprojectsubsidies


Vraag deze hier aan!