logo

Kom langs op de campus

Hoera! We mogen jou opnieuw verwelkomen op onze campussen. Zo kan je eens proeven van de VUB-sfeer en van gedachten wisselen met proffen en studenten. Een infodag biedt ook een goede gelegenheid om onze befaamde campuskoten te bezichtigen! Schrijf je alvast in en wij houden je verder op de hoogte!

Voor deze data kan je je inschrijven:

 • Zaterdag 22 en zondag 23 mei
 • Zondag 5 september

Als je je opgeeft via het formulier, houden we je op de hoogte van de praktische organisatie.

Wat staat er op het programma?

Natuurlijk wil je eerst wel eens weten of het nu écht de moeite loont om eens in persoon langs te gaan. Wijzelf en onze huidige studenten zijn er alvast van overtuigd dat het de beste manier is om te kijken of de VUB iets voor jou is. Tijdens een infodag proef je van de verschillende aspecten van het universiteitsleven dankzij een stevig gevuld programma:

 • Rondleidingen op de campus
 • Gesprekken met proffen en studenten
 • Infomarkt met alle studentenvoorzieningen
 • Groepsinfosessies
 • Lunch in onze geliefde VUB-resto
 • En zoveel meer!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de praktische organisatie. 

Benieuwd of er een klik is?

Geen betere manier om dat na te gaan, dan tijdens een infodag.

Schrijf je in!

Campusrondleidingen

Nu we opnieuw met 10 buiten mogen komen, organiseren we campusrondleidingen op onze prachtige, groene hoofdcampus in Etterbeek.

De campus biedt plaats aan zeven van de acht faculteiten, waardoor hier normaal zo'n 13.000 studenten rondlopen. Alle studentvoorzieningen die je maar kunt bedenken op 32 voetbalvelden samen: van bib, aula's en leslokalen tot een zwembad, studentenresto en meer dan 1000 koten. Een wandeling op onze campus is een wandeling in en groene oase midden in de drukke stad. 

  Wanneer en hoe schrijf je in?

  Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen moeten we de campusrondleidingen van maart en april cancellen. Dit zijn de nieuwe data:

  • Zaterdag 1 mei
  • Zaterdag 8 mei
  • Donderdag 13 mei (Hemelvaart)
  • Vrijdag 14 mei 

  Van 10.00 tot 15.00 geven we elk uur een rondleiding. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet met je (verplichte) inschrijving

  Wat mag je verwachten?

  Een VUB-student gidst je in een uurtje langs de sportfaciliteiten, bibliotheek, aula’s, studentenrestaurant... De rondleidingen vinden plaats in kleine groepen, het is niet mogelijk om binnen in de gebouwen en of koten te gaan. De focus ligt op de studentenvoorzieningen, er zal dus geen informatie worden gegeven over de opleidingen.  

  Wil je meer info over een van onze opleidingen? Boek dan een online infosessie!

  En hoe houden we het veilig?

  Om de rondleidingen zo veilig mogelijk te laten verlopen, organiseren we verschillende rondleidingen per dag. Elke groep bestaat uit maximaal 10 personen. We vragen jullie om een mondmasker te dragen en tijdens de rondleiding anderhalve meter afstand te bewaren. Gebruik ook de desinfecterende handgel die we ter beschikking stellen. Je mag maximaal een extra persoon meebrengen naar de rondleiding.  

  En zo kom je naar de campus!

  Alles op één plek

  Op deze pagina bundelen we allerlei nuttige links die je op weg helpen bij je studiekeuze, laten proeven van het studentenleven of een antwoord bieden op praktische vragen. Een wegwijzer waar je zelf heel makkelijk mee aan de slag kan! Je kan ook in onze online Q&A sessie al je vragen stellen. Kijk hier voor het eerste moment!

  Studiekeuze en -begeleiding

  Meer weten

  Kostenplaatje


  Ja, studeren kost geld. Maar de VUB en het Vlaams onderwijs doen er alles aan om het zo betaalbaar mogelijk te houden.

  Meer weten

  Op kot

  Meer weten

  Studentenleven


  Brussel studentenstad? Wees maar zeker. Zowel op de campus als in het hartje van de hoofdstad valt altijd iets te beleven.

  Meer weten

  Werken en studeren

  Meer weten

  Studeren in het buitenland


  De wereld ontdekken tijdens je studies? Da's perfect mogelijk met onze uitwisselings- en Erasmusprogramma's.

  Meer weten

  Topsport en studeren

  Meer weten

  Studeren met beperking


  We vinden het belangrijk om vanuit de VUB bij te dragen aan gelijke kansen, bijvoorbeeld met het ReFlex-statuut.

  Meer weten

  Info voor Nederlanders


  Van Nederland naar Brussel voor een kwaliteitsvolle opleiding? Al 642 studenten deden het je voor.

  Meer weten

  Nog vragen over je studiekeuze?

  Laat het ons zeker weten!

  Stel je vraag

  Wat ga je studeren?

  De VUB? Da's een plek waar gestudeerd wordt. Maar er is meer. Het is ook een plek waar de wereld op je schouder tikt, want je kunt hier en nu dingen veranderen. Dingen die scheef zitten in de wereld. Onrecht. Klimaatpenarie. Genderdiscriminatie. Armoede en ongelijkheid. Ja, de wereld heeft je nodig. Hard nodig.

  Check daarom als de bliksem onze 31 bacheloropleidingen. Vergelijk de programma's en ontdek welke opleiding jouw ding is! Weet je niet goed waar te beginnen? Download onze Study Road Map, een handige gids die je helpt bij je zoektocht.

  Thuis brochures verslinden?

  Download ze hier

  How to: studie kiezen

  Lees het e-book

  Nog vragen over je studiekeuze?

  Laat het ons zeker weten!

  Stel je vraag