logo

Je gaat minstens 4 jaar studeren, dan moet het klikken!

Je kunt tientallen brochures lezen. Honderden webpagina’s doorklikken. Uren palaveren met vrienden en vriendinnen. Maar op welke universiteit je het best je hogere studies aanvangt, ontdek je alleen door er zelf de sfeer te gaan opsnuiven. Met je eigen neus. Rondleidingen, infosessies en persoonlijke gesprekken met proffen en studenten geven je een beter beeld van de opleidingen die je interesseren en van het leven aan de Vrije Universiteit Brussel. Schrijf je zeker in zodat we je op de hoogte kunnen houden van het definitieve programma.

Wat kan je verwachten?

Infosessies, tours en rondleidingen

Met zoveel bachelors, masters, master-na-masters en postgraduaten is de keuze niet gemakkelijk. Daarom organiseren we verschillende infosessies, tours en rondleidingen die jou laten kennismaken met een opleiding of dienst van de VUB.

Je krijgt snel een antwoord op jouw meest prangende vragen. Wat houdt de opleiding die ik wil volgen precies in? Wat moet ik kennen voor het toelatingsexamen arts? Hoe zien de koten en sportvelden eruit? Wat moet ik me voorstellen bij een labo? Wij tonen jou het leven zoals het is op de campus.

Praten met proffen en studenten

Informatie uit de eerste hand. Daarvoor kom je natuurlijk naar een infodag. Je hoort het van een prof of student en je neust in de cursussen. Wat is nu juist het verschil tussen een bio-ingenieur en een industriƫle ingenieur? Of tussen Toegepaste Taalkunde en Taal- en Letterkunde? Of twijfel je of je een bepaalde opleiding wel aankan? Kom er over spreken op de infodag.

Bespreek je capaciteiten

Veel wiskunde in de opleiding die bovenaan je lijstje staat? En niet zeker van je voorkennis? Leg dan een snelle test af bij Studiebegeleiding. We hebben tests voor chemie, fysica, wiskunde en academisch Nederlands. Je resultaten bespreek je direct met een van onze studiebegeleiders zodat je weet op welk niveau je zit.

Infomarkt studentenvoorzieningen

Wil je alles te weten komen over studiebegeleiding, huisvesting, kosten en financiering van studies, de sportfaciliteiten en de campus? Kom dan zeker langs op de infomarkt! Je vindt er alle informatie. Ook over studeren in het buitenland of de combinatie werken en studeren kunnen we je meer vertellen. Ouders van toekomstige studenten en studenten uit Nederland helpen we ook met nuttige info over het hoger onderwijs. De infomarkt is doorlopend geopend van 10u tot 15u.

Waarom studeren aan de VUB?

Alles over op kot, studiebegeleiding, voorzieningen, sport en ontspanning, de campussen ...

Daarom studeren aan de VUB