logo

Kom langs op 6 september

We hopen dat we je in september opnieuw kunnen verwelkomen op onze campussen. Zo kan je tijdens de infodag eens proeven van de VUB-sfeer en van gedachten wisselen met proffen en studenten. 

Infodag on campus

Rekening houdend met de regels en beperkingen, zal het geen ‘gewone’ infodag worden. Om ieders veiligheid en gezondheid te bewaken, komt er een aangepast programma en zal je je moeten inschrijven voor elke sessie. Vanaf 26 augustus zal het programma online staan en kan je je voor specifieke sessies inschrijven.

Wil je dat we je op de hoogte houden? Dat kan, registreer je hier alvast.

Online infosessies

Zoals in het voorjaar, geven een aantal opleidingen online infosessies. Welke opleidingen dat zijn, zal ook vanaf 26 augustus bekend worden gemaakt.

Benieuwd of er een klik is?

Geen betere manier om dat na te gaan, dan tijdens een infodag.

Blijf op de hoogte

Campusrondleidingen in juli en augustus

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, nodigen we je graag uit om onze campus in Etterbeek te bezoeken. De campus biedt plaats aan zeven van de acht faculteiten, waardoor hier normaal zo'n 13.000 studenten rondlopen. Je waant je er in een groene oase midden in de drukke stad. Een ideale zomerse uitstap in het bruisende Brussel, al zeggen we het zelf!

Wat mag je verwachten?

Een VUB-student gidst je langs de sportfaciliteiten, bibliotheek, aula’s, studentenrestaurant... Als je wil kan je ook een kot bezoeken. De rondleidingen vinden plaats in groepen van maximaal 20 personen en duren een uur. De focus ligt op de studentenvoorzieningen, er zal dus geen informatie worden gegeven over de opleidingen.  

Onze proffen hebben van 27 april tot 10 juli verschillende infosessies gegeven over de opleidingen. We hopen dat je al je vragen hebt kunnen stellen. Mocht je toch nog vragen hebben, kan je gerust een mailtje sturen naar info@vub.be. Check binnenkort ook onze website om extra informatie te vinden over onze infodag in september.  

Boek je campusrondleiding

Kom langs!

Safety First

Om de rondleidingen zo veilig mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie rekening te houden met volgende veiligheidsmaatregelen: 

  • Draag een mondmasker op de campus. (Ben je je masker toch vergeten? Geen nood, we zorgen voor een reservevoorraad mondmaskers.) 
  • Hou anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Gebruik de desinfecterende handgel die we ter beschikking stellen. 
  • Geef in het inschrijvingsformulier aan hoeveel personen je wil meenemen (max. twee personen). 

Praktisch info

Dit zijn de next steps:

  1. Boek je campusrondleiding: kies een datum en een tijdstip dat voor jou past.
  2. De rondleiding start aan gebouw i en duurt ongeveer een uur
  3. Ben je iets te laat of kan je het startpunt niet vinden, laat het ons weten via 0477 921 281. (Dit nummer wordt enkel tijdens de uren van de rondleidingen opgenomen.) 
  4. Check de routebeschrijving naar de VUB 
  5. Combineer je bezoek met een wandeling door de universiteitsbuurt rond het Kerkhof van Elsene, ga naar het Ter Kamerenbos of waarom verken je de buurt rond het Flageyplein niet?
  6. Heb je vragen? Laat het ons weten! 

Wat ga je studeren?

Wil je op je eigen tempo onze opleidingen eens met elkaar vergelijken? Goed idee! Door de programma's naast elkaar te leggen merk je al snel of een opleiding helemaal je ding is. Weet je niet echt waar te beginnen? Dan loont het de moeite om onze Study Road Map te downloaden, een handige gids die je helpt bij je zoektocht.

Alle opleidingen op een rij

Hieronder vind je een overzicht van alle bachelor- en masteropleidingen die je aan de VUB kan volgen. Zo vind je bliksemsnel je weg naar de juiste pagina. Als we je op de een of andere manier verder kunnen helpen kan je hier met je vragen terecht.

Thuis brochures verslinden?

Download ze hier

How to: studie kiezen

Lees het e-book

Nog vragen over je studiekeuze?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag

Alles op één plek

Op deze pagina bundelen we allerlei nuttige links die je op weg helpen bij je studiekeuze, laten proeven van het studentenleven of een antwoord bieden op praktische vragen. Een wegwijzer waar je zelf heel makkelijk mee aan de slag kan!

Studiekeuze en -begeleiding

Meer weten

Kostenplaatje


Ja, studeren kost geld. Maar de VUB en het Vlaams onderwijs doen er alles aan om het zo betaalbaar mogelijk te houden.

Meer weten

Op kot

Meer weten

Studentenleven


Brussel studentenstad? Wees maar zeker. Zowel op de campus als in het hartje van de hoofdstad valt altijd iets te beleven.

Meer weten

Werken en studeren

Meer weten

Studeren in het buitenland


De wereld ontdekken tijdens je studies? Da's perfect mogelijk met onze uitwisselings- en Erasmusprogramma's.

Meer weten

Topsport en studeren

Meer weten

Studeren met beperking


We vinden het belangrijk om vanuit de VUB bij te dragen aan gelijke kansen, bijvoorbeeld met het ReFlex-statuut.

Meer weten

Info voor Nederlanders


Van Nederland naar Brussel voor een kwaliteitsvolle opleiding? Al 642 studenten deden het je voor.

Meer weten

Nog vragen over je studiekeuze?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag