logo

Uitleg over de opleidingen en studentenvoorzieningen

Door de coronacrisis kunnen de infodagen niet fysiek doorgaan en dat is best een bummer. Omdat we weten dat je waarschijnlijk met heel wat vragen over je studiekeuze en de VUB zit hebben we een alternatief gezocht en gevonden: interactieve infosessies waarvoor je je kan inschrijven. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk?

Laatste weken online infosessie wanneer het jou past

Vanaf 27 april organiseren we online infosessies in kleine groepen. Ze gaan op verschillende momenten door. Zodat het past in jouw agenda. We starten met de uitleg over de opleiding zoals we die op 'normale' infodagen ook zouden geven, daarna is er uiteraard ruimte voor jouw vragen.

Heb je nu nog niet direct een vraag, geen probleem! Meestal komt dat wel wanneer je naar de uitleg luistert. En misschien steek je wel wat op van de vragen (en antwoorden!) van de andere deelnemers!

Let op: de laatste infosessies zijn staan open. Per opleiding zie je de datum van de laatste infosessie voor de zomer. Van sommige opleidingen worden geen infosessies meer aangeboden. Kan je je opleiding niet vinden en heb je daar vragen over, contacteer ons gerust!

How to: infosessie boeken

Misschien had je het al gezien, maar bovenaan deze pagina zie je verschillende rubrieken staan met namen als 'life sciences' en 'algemene diensten'. Binnen deze rubrieken vind je een overzicht van de bijhorende opleidingen per faculteit of VUB-dienstverlening. Je zal er ook knoppen aantreffen om je in te schrijven voor de infosessies.

Dit gaat als volgt in z'n werk:

1. Na een klik op de knop kom je terecht op een virtuele kalender.
2. Je selecteert bovenaan in welke opleiding je geïnteresseerd bent.
3. Je scrollt naar de kalender. Alleen op de zwarte data staat een sessie gepland.
4. Je selecteert een beschikbaar moment en vult je gegevens in onder de kalender.
5. Klik op reserveren om je boeking af te ronden.
6. Check je inbox, want je krijgt een bevestigingsmail van ons.
7. Gaat er iets mis? Dan kan je ons hier bereiken.

BELANGRIJK: Je krijgt toegang tot je geboekte infosessies via je mailadres. Zorg er dus zeker voor dat je een bestaand en correct mailadres invult in de pop-upkalender!

Humane wetenschappen

Alle infosessies

Exacte wetenschappen

Alle infosessies

Life sciences

Alle infosessies

Studenten voorzieningen

Alle infosessies

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door alle humaan-wetenschappelijke opleidingen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

 

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Zoek je een opleiding die geen infosessie meer aanbiedt?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen binnen de exacte wetenschappen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Infosessies

Bachelors en Masters:

Masters:

Zoek je een opleiding die geen infosessie meer aanbiedt?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen die vallen onder wat we de 'life sciences' noemen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Infosessie

Master

Zoek je een opleiding die geen infosessies meer aanbiedt?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder vind je de ondersteunende diensten die jou gidsen doorheen je academische carrière. Wil je meer weten over studiebegeleiding, studiefinanciering of de opties voor studenten uit Nederland? Boek dan snel je infosessie!

Haal meer uit jezelf

Het verhogen van je slaagkansen en ervoor zorgen dat je goed in je vel zit, daar wil Studiebegeleiding je bij helpen. Ze staan voor je klaar bij elke stap van je studieloopbaan, met info, begeleiding en trainingen. Met ons enthousiast team van studiebegeleiders, studietrajectbegeleiders en studentenpsychologen is niets ondenkbaar!

 

 

Eerste hulp bij geldzaken

Studeren zonder (financiële) kopzorgen moet voor elke student mogelijk zijn aan de Vrije Universiteit Brussel. Om dit mogelijk te maken, kan je als student beroep doen op het uitgebreide ondersteuningsaanbod van de dienst studiefinanciering.

 

 

Info voor Nederlandse studenten

Welkom in bruisend Brussel!

In het buitenland studeren is altijd een verrijking. Je maakt kennis met een nieuwe stad, nieuwe culturen en nieuwe mensen. Studeren aan de VUB laat je toe in het buitenland te studeren, aan een Nederlandstalige universiteit. Sluit je aan bij de 642 Nederlandse studenten aan de VUB en word een echte 'Brusseleir'.

 

Hulp nodig?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag

Campusrondleidingen in juli en augustus

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, nodigen we je graag uit om onze campus in Etterbeek te bezoeken. De campus biedt plaats aan zeven van de acht faculteiten, waardoor hier normaal zo'n 13.000 studenten rondlopen. Je waant je er in een groene oase midden in de drukke stad. Een ideale zomerse uitstap in het bruisende Brussel, al zeggen we het zelf!

Wat mag je verwachten?

Een VUB-student gidst je langs de sportfaciliteiten, bibliotheek, aula’s, studentenrestaurant... Als je wil kan je ook een kot bezoeken. De rondleidingen vinden plaats in groepen van maximaal 20 personen en duren een uur. De focus ligt op de studentenvoorzieningen, er zal dus geen informatie worden gegeven over de opleidingen.  

Onze proffen hebben van 27 april tot 10 juli verschillende infosessies gegeven over de opleidingen. We hopen dat je al je vragen hebt kunnen stellen. Mocht je toch nog vragen hebben, kan je gerust een mailtje sturen naar info@vub.be. Check binnenkort ook onze website om extra informatie te vinden over onze infodag in september.  

Safety First

Om de rondleidingen zo veilig mogelijk te laten verlopen, vragen we jullie rekening te houden met volgende veiligheidsmaatregelen: 

 • Draag een mondmasker op de campus. (Ben je je masker toch vergeten? Geen nood, we zorgen voor een reservevoorraad mondmaskers.) 
 • Hou anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Gebruik de desinfecterende handgel die we ter beschikking stellen. 
 • Geef in het inschrijvingsformulier aan hoeveel personen je wil meenemen (max. twee personen). 

Praktisch info

Dit zijn de next steps:

 1. Boek je campusrondleiding: kies een datum en een tijdstip dat voor jou past.
 2. De rondleiding start aan gebouw i en duurt ongeveer een uur
 3. Ben je iets te laat of kan je het startpunt niet vinden, laat het ons weten via 0477 921 281. (Dit nummer wordt enkel tijdens de uren van de rondleidingen opgenomen.) 
 4. Check de routebeschrijving naar de VUB 
 5. Combineer je bezoek met een wandeling door de universiteitsbuurt rond het Kerkhof van Elsene, ga naar het Ter Kamerenbos of waarom verken je de buurt rond het Flageyplein niet?
 6. Heb je vragen? Laat het ons weten! 

Kom langs op 6 september

We hopen dat we je in september opnieuw kunnen verwelkomen op onze campussen. Zo kan je eens proeven van de VUB-sfeer en van gedachten wisselen met proffen en studenten. Het biedt ook een goede gelegenheid om onze befaamde campuskoten te bezichtigen!

Wat staat er op het programma?

Natuurlijk wil je eerst wel eens weten of het nu écht de moeite loont om eens in persoon langs te gaan. Wijzelf en onze huidige studenten zijn er alvast van overtuigd dat het de beste manier is om te kijken of de VUB iets voor jou is. Tijdens een infodag proef je van de verschillende aspecten van het universiteitsleven dankzij een stevig gevuld programma:

 • Rondleidingen op de campus
 • Gesprekken met proffen en studenten
 • Georganiseerde kotenbezoeken
 • Infomarkt met alle studentenvoorzieningen
 • Groepsinfosessies
 • Lunch in onze geliefde VUB-resto
 • En zoveel meer!

Benieuwd of er een klik is?

Geen betere manier om dat na te gaan, dan tijdens een infodag.

Schrijf je in!

Wat kan je doen op een infodag?

Alles over de VUB

Bezoek de pagina

Kan je niet wachten?

Boek een chatsessie