logo

Eten op en rond de VUB. Alles waar je zin in hebt. 

Voedsel voor de geest? Vind je genoeg aan de VUB. Voedsel tout court? Al even ruim voorradig. Je kiest in onze restaurants dagelijks tussen een dagmenu, een vegetarische maaltijd, pasta of een wokmaaltijd. Liever een broodje? Wend je steven naar onze cafetaria of ontmoetingsplaatsen. Of een van de vele snackbars en cafés rond onze campussen. Een hongertje? Ben je zo kwijt bij ons.
Resto

Gezond, eerlijk en gevarieerd. Smaakt nog eens zo lekker.

Elke dag maar liefst tot 6 dagmenu’s. Mét soep en dessert. En met oog voor de wereld. Letterlijk, want wekelijks bieden we een nationaal gerecht uit het buitenland aan. En kun je aanschuiven aan taaltafels om in internationaal gezelschap een vreemde taal te oefenen. Symbolisch, door waar mogelijk te kiezen voor Fair Trade producten en ingrediënten. En met light menu’s, een warme groentenbar en vegetarische schotels onze ecologische voetafdruk te verminderen. Eten in onze resto’s? Laat een dubbel goede smaak achter in de mond.

Cafés

Opinio

Broodje anders

OpinioHet moet niet alle dagen resto of cafetaria zijn. Op onze campussen kun je voor een lekkere hap ook terecht in de Opinio (Etterbeek). Een aangenaam, relaxed trefpunt. Met een ruim aanbod van broodjes en snacks. Een biertje, koffietje of frisdrankje erbij en je kan er weer tegen.
Het uitproberen meer dan waard.

't Complex

Broodje fit

't ComplexSporten aan de VUB? Dat gebeurt in Etterbeek vaak in of rond Gebouw L. En dus vind je daar ook 't Complex. Een café met een heerlijk terras. En een heerlijke menukaart. Lichtgeprijsd en gevarieerd. Met klassiekers als croque-monsieurs, spaghetti bolognaise en frietjes met vol-au-vent. Gewoon omdat je van sporten honger krijgt. Of omdat je gewoon honger hebt, zonder meer.

Cafetaria

De dag door open, de dag door ontmoetingen.

Ja natuurlijk. In ons cafetaria vind je een keur aan belegde broodjes, gebakjes, koffie en frisdranken. Daarvoor is het ook een cafetaria. Maar het is ook meer. Een ontbijtruimte bijvoorbeeld, want de deuren gaan open om 7.30 u ’s ochtends. En een werkplek met wifi: klap je laptop open en je kunt aan de slag – alleen of in groep. Plus een tentoonstellingsruimte. En in de examenperiode een plaats om te massablokken. Maar vooral: de hele tijd door is het de ideale ruimte voor ontmoetingen. Met bekenden en – nog spannender – onbekenden. Het cafetaria: aan de VUB ga je er niet alleen om te eten.

Eigen kost

Zelf koken? Niets let je!

Winkels in de buurt

Een Casa. Een Blokker. Een Hema. Een Colruyt. Een Krefel. Een Delhaize. Nee, dit is geen reclameblok. Alleen een kleine opsomming van winkels waar je boodschappen kunt doen en keukenbenodigdheden kopen. En dan vernoemen we nog niet de talrijke kruideniers-, groenten-, buurt- en nachtwinkels. Allemaal in een straal van om en bij een kilometer rond de campus. Je slaat graag zelf de hand aan de pan? Als kotstudent aan de VUB haal je ook als keukenprinses (M/V) je hartje op.

Kom proeven van de VUB

De VUB organiseert tal van infomomenten. Kom langs en proef de sfeer aan onze unief. Je zult zien: het smaakt naar meer! 

Wat mag dat kosten?

Eten aan de VUB peuzelt verre van al je geld op. Oordeel zelf:

Koude schotel: € 4,75
Wok: € 4,70
Pasta Bar: € 4,85
Dagmenu: € 5,00

Elke dag veggiedag

Elke dag kun je bij ons genieten van een volwaardige vegetarische maaltijd. Meer nog, elke donderdag is Veggiedag aan de VUB en bieden we twee vegetarische gerechten aan. Goed voor de wereld, want als student 1 dag per week vegetarisch eet, dan bespaart alleen al ons resto 20 ton CO2-uitstoot per jaar!

Hoe aten ze vroeger?

Goeie vraag. Net als deze: heeft huishoudelijk koken nog andere functies buiten het voeden van het gezin? Of: wat is het verband tussen macht, status en voedsel? Voor het antwoord, zie FOST. Wie? FOST: een multidisciplinaire VUB-onderzoeksgroep rond sociale & culturele voedingsstudies. Vooruitlopend op haar gebied. Zoals zovele andere onderzoeksgroepen van de VUB.

Je eigenste diëtiste!

Wil je weten welk voedingspatroon bij je past? Of ben je gevoelig voor bepaalde allergenen? Verbeter je voedingsgewoonten en vraag om professioneel advies van een diëtiste. Zij leidt je rond in het restaurant en stippelt het gezondste parcours uit voor jou.