logo

VUB op jouw school

Je leerlingen helpen bij het maken van een goede studiekeuze is geen eenvoudig proces. Bovendien hebben ook hun ouders heel wat vragen hieromtrent. VUB helpt je dan ook graag verder!

Studiekeuzeworkshops op school


Op zoek naar een workshop over studiekeuze op maat, op een moment dat voor jou past en op school?

Ontdek de workshops

Infomomenten


Organiseer samen met VUB een infomoment voor ouders en leerlingen

Stuur ons een mailtje

Brochures


Vraag infobrochures aan voor je leerlingen zodat ze alle informatie bij elkaar hebben op school

Vraag je brochures aan

Letteren en Wijsbegeerte


De faculteit Letteren en Wijsbegeerte biedt jullie tal van workshops op maat aan die op school kunnen georganiseerd worden.

Ontdek het aanbod

Prijs voor het kritisch denken


Zet een beloftevolle leerling in de bloemetjes tijdens de proclamatie met een mooie prijs van VUB.

Vraag je prijs aan

Sponsoring


VUB ondersteunt graag de activiteiten die je organiseert op school.

Bezorg ons je sponsoringsvoorstel

Jouw school komt naar Brussel

VUB biedt tal van activiteiten aan voor leerkrachtenen hun leerlingen uit de derde graad, van wiskunde tot geschiedenis tot kunst tot talen. Voor elk wat wils dus!

Wiskunnend Wiske Wedstrijd


Geen klassieke vraagstukken met gegevens en formules, maar uitdagende open vragen waar wetenschappers en wiskundigen nog steeds het hoofd over breken.

Schrijf nu in!

Lesmarathons


12 uur les rond een complex en eactueel maatschappelijk thema, 12 experts aan het woord.

Neem deel met je klas aan onze lesmarathons

Letteren en Wijsbegeerte


De faculteit Letteren en Wijsbegeerte heeft een uitgebreid aanbod voor scholen: zowel workshops op maat als een talen- en Letteren en Wijsbegeerte-dag op onze campus.

Ontdek het aanbod

Fotonica uitgelicht: Photonics Explorer

Een lab-in-a-box om te experimenteren met fotonica

Physics masterclasses


Laat leerlingen proeven van het leven als onderzoeker in de fysica.

Lees meer en schrijf in!

Robocop Junior

Schrijf je in!

Tentoonstelling Jerusalem


Bezoek samen met je leerlingen onze tentoonstelling Jerusalem en laat je onderdompelen in de mystiek.

Bezoek de tentoonstelling

Ikworddokter.be


Oefen het toelatingsexamen, schrijf je in voor voorbereidingslessen, volg live webinars met handige tips & tricks van ervaren docenten.

Hulp bij het toelatingsexamen arts

Difference Day


Internationale dag van de persvrijheid! Neem op 4 mei deel aan het educatieve luik met je leerlingen.

Ontdek het programma vanaf februari 2020
wetenschappelijk onderbouwd, interactief & praktijkgericht, vakspecifiek of vakoverschrijdend

Professionalisering van leraren

Deskundige en bekwame leraren zijn de pijlers van goed onderwijs. Nascholing is hierbij van essentieel belang. VUB ondersteunt je in de uitoefening van je job met een ruim nascholingsaanbod, zodat je op continue basis bijblijft in je vak. Geniet het hele jaar door van onze nascholingen voor het brede onderwijsveld: voor leraren secundair onderwijs, docenten hoger onderwijs, lectoren volwassenenonderwijs, directies, co├Ârdinatoren, CLB- en pedagogische begeleidingsdiensten.

Congressen, studiedagen en workshops

De Vrije Universiteit Brussel organiseert congressen en studiedagen op de campus. Maar we geven op aanvraag ook workshops rond actuele thema’s voor leraren in uw school:

 • Differentiatie en diversiteit
 • Talen
 • Wetenschappen en techniek
 • Zorg en welzijn
 • ICT en media
 • Sport en beweging
 • Algemeen

Nascholingen op de VUB

Bekijk het aanbod

Nascholingen in jouw school

Bekijk het aanbod

Blijf je als leerkracht graag op de hoogte van onderzoek en boeiende events? Lees je graag opiniestukken over hot topics in het onderwijs? Schrijf dan nu in voor communicatie voor leerkrachten. Je ontvangt ongeveer 10x per jaar nieuws over aanbod voor scholen van de Vrije Universiteit Brussel.

Schrijf je nu in voor onze communicatie.

Partners

Alle activiteiten voor leerkrachten en leerlingen worden professioneel uitgewerkt in samenwerking met externe en interne partners, onder andere:

 • STEM steunpunt 

Het STEM-steunpunt Brussel wil leerkrachtenteams in-service van STEM-vakken ondersteunen in de evolutie naar een beter onderwijs voor ‘Science, Technology, Engineering and Mathematics’. Info: STEM-Steunpunt

 • Wetenschapscommunicatie

Vanuit de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel, samen met de Universitaire Associatie Brussel, wetenschap naar het brede publiek toe brengen: dat is wat het expertisecentrum Wetenschapscommunicatie doet. Het Expertisecentrum richt zich tot iedereen: kinderen, jongeren, het onderwijsveld,, onderzoekers, de pers, het brede publiek en non-profitorganisaties. Zo wil het bijdragen tot de opbouw van de kenniseconomie. Info: www.wtnschp.be

 • Interfacultair Departement LerarenOpleiding (IDLO)

IDLO verzorgt de lerarenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel en ressorteert onder de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen (PE). Het departement verzorgt ook heel wat nascholingen voor het brede onderwijsveld, in het teken van professionalisering van de leerkracht. Info: www.vub.be/faculteit/idlo

 • LERAAR XL

LERAAR XL verzamelt het professionaliseringsaanbod van de Vrije Universiteit Brussel, de Erasmushogeschool Brussel en CVO COOVI bedoeld voor leraren en andere onderwijsprofessionals. Info: www.leraarxl.be

 • B-PHOT 

B-PHOT staat voor ‘Brussels Photonics Team’ en is een onderzoeksgroep binnen de ingenieursfaculteit van de VUB. De groep wordt wereldwijd erkend voor haar onderzoek binnen de micro-optica en de micro-fotonica. Info: www.b-phot.org/