logo

U bent hier

News about Onderwijs

 • Disrutpieve onderwijsmodellen22 miljoen. Zoveel leggen Brussel en Europa op tafel voor drie grote VUB-projecten. Het nieuws dateert van eind mei. Half juni outte Proximus zich als sponsor van een daarvan, het Learning & Innovation Center. Amper een week later deed Huawei hetzelfde. En deze zomer beginnen de werken aan het nieuwe studenten- en zalencomplex aan de Triomflaan.

 • De Raad van Bestuur van de VUB keurde dinsdag 7 oktober het principe goed om vanaf academiejaar 2015-2016 samen met UGent de master-na-masteropleiding Master of Science in Maritime Science aan te bieden. Hiervoor zal, na goedkeuring door de Raad van Bestuur van de UGent, een gezamenlijk dossier worden ingediend bij de VLUHR.

 • Voor het eerst komen alle universiteiten en hogescholen naar buiten met een gezamenlijk memorandum in de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Ze willen op die manier tonen dat ze samen hun schouders willen zetten onder de uitdagingen die hen wachten, maar ook dat ze eensgezind duidelijke vragen stellen aan de toekomstige beleidsmakers.

  De kernboodschap van dit memorandum is dat universiteiten en hogescholen willen blijven waarmaken wat van hen verwacht wordt indien ze kunnen rekenen op een correcte financiering en door de overheid ten volle als partners aanvaard worden.

 • De ECREA European Media and Communication Doctoral Summer School, met VUB'er Nico Carpentier als haar international directeur, heeft van het Centre of the Republic of Slovenia for Mobility and European Educational and Training Programmes de eerste prijs voor excellentie gekregen in de categorie Erasmus Lifelong Learning Programme – Intensive Learning Projects, gefinancierd door het Slovene National Agency in 2011 en 2012.

  De prijswinnaars worden gepromoot als voorbeelden van pedagogische vernieuwing en internationale samenwerking.

 • Gezamenlijke uitreiking diploma's VUB-ULBVierenveertig jaar na de splitsing in 1969 zijn voor het eerst weer studenten gezamenlijk afgestudeerd aan de Nederlandstalige Vrije Universiteit Brussel en de Franstalige Université Libre de Bruxelles. 69 studenten hebben een dubbel diploma ontvangen, van zowel de VUB als de ULB.

 • VUB delegatie naar KoreaDe Vice-rector Internationaal Beleid van de VUB, prof. Jan Cornelis, trok met een kleine VUB-delegatie op zending naar Zuid-Korea.  Tussen 20 en 24 mei 2013 werden een reeks bezoeken georganiseerd aan verschillende universiteiten, een onderzoekscentrum en de Belgische ambassade. In 2012 ondertekende de VUB een Memorandum of Understanding met Korea University.

 • Lancering Photonics Explorer VUBDe voorstelling van de ‘Photonics Explorer’ mag zonder meer een succes worden genoemd. De educatieve kit, waarmee leerlingen uit het secundaire onderwijs onder begeleiding van de leerkracht kunnen experimenteren met hoogtechnologische componenten zoals lasers, led’s en optische vezels, werd op de lancering door alle aanwezigen met veel enthousiasme begroet.

 • Op 31 oktober 2011 dienen de Vlaamse universiteiten gezamenlijk de dossiers in voor de uitbreiding van de studieomvang van een aantal masteropleidingen bij de Erkenningscommissie. De Erkenningscommissie zal de dossiers beoordelen en een advies verstrekken aan de Vlaamse overheid, die beslist. Over welke masteropleidingen het gaat, staat in het volledige bericht (lees meer). In de vernieuwde masters wordt hoog ingezet op enerzijds internationalisering en de internationale aanvaardbaarheid van het diploma, anderzijds op het behouden en versterken van de kwaliteit van de masteropleidingen.

 • De Vrije Universiteit Brussel breidt zijn internationale werkterrein verder uit. Tijdens een missie in China heeft minister van het Brussels gewest Jean-Luc Vanraes met de stad Xi’an een overeenkomst getekend om in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek te gaan samenwerken. Minister Benoit Cerexhe zal de overeenkomst ook ondertekenen in Brussel. De overeenkomst is een uitvloeisel van de jarenlange samenwerking tussen de Vrije Universiteit Brussel en Northwestern Polytechnic University (NPU) in de Chinese historische stad Xi’an.

Pagina's