Maak thema’s als medeleven en verdriet bespreekbaar dankzij Compassionate University

Vind jij dat medeleven en verdriet een duidelijkere plek moeten krijgen op onze universiteit? Heb je ideeën om thema’s als verlies op een mooie manier aan te pakken? Of zou je graag meehelpen met de organisatie van activiteiten rond die thema’s? Dan is Compassionate University iets voor jou!

Meeleven is een menselijke eigenschap. Toch gaan we soms lichter heen over het lijden van iemand dan we zouden willen. We ontzien daardoor de gevoelens van een medestudent of collega die iets ernstigs is overkomen niet altijd zoals dat zou moeten. Lijden en treuren kent vele schakeringen, en medeleven betuigen kan op vele manieren. Daarom wil de VUB via Compassionate University iedereen binnen haar gemeenschap wijzen op de talrijke vormen die steun en meeleven kunnen aannemen. Jouw bijdrage en ideeën kunnen daarin het verschil maken!

Via het project maak je iedereen binnen de VUB-community bewust van het belang van steun en meeleven in situaties van ernstige ziekte, overlijden, verlies en verzorging. 

Denk daarbij aan tentoonstellingen, debatten, lezingen, themamomenten, seminaries en persvoorstellingen. Heb je zelf een idee ander idee dat ook een verschil zou kunnen maken binnen het Compassionate University project? Sluit je dan zeker aan bij het project en laat je stem horen! Alle input is nodig en meer dan welkom, op welke manier dan ook. Twijfel dus niet en help mee in de creatie van de warme en verbonden gemeenschap die de VUB dankzij Compassionate University wordt!

Meer info 

Vacature

Je bent…
  • Een VUB’er die een plaats voor medeleven en verdriet belangrijk vindt
  • Empathisch
Je hebt…
  • Ideeën rond de thema’s verlies, medeleven en verdriet die je graag wil delen
What’s in it for you?
  • Het project is een facilitator voor jouw ideeën rond verlies
  • Je helpt mensen op jouw manier met de verwerking
  • Je bouwt mee aan de VUB als Compassionate University

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Jeroen De Samblancx en Sarah Dury

E-mail: jeroen.De.Samblancx@vub.be en Sarah.Dury@vub.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.