Praktisch

woensdag, 24 april, 2024 - 17:30 tot 20:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Pleinlaan 9, 4de verdieping
gratis
Inschrijving tot 

MILO's alumnivereniging van leraren en onderwijsprofessionals nodigt je uit voor een korte lezing met panelgesprek over de centrale toetsen.  

Lezing 

Dit schooljaar worden de centrale toetsen, ook bekend als de 'Vlaamse toetsen', voor het eerst geïmplementeerd in Vlaanderen, een primeur! Deze toetsen zijn echter meer dan alleen een instrument voor het meten van de prestaties van onze leerlingen: ze kunnen een essentieel onderdeel vormen van de schoolontwikkeling en zo bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs. Het succes ervan vereist echter gerichte acties op verschillende niveaus: in de klas, op schoolniveau en op beleidsniveau. Tijdens deze presentatie zullen we dieper ingaan op hoe we als school de resultaten van de centrale toetsen kunnen benutten, waarbij de focus verschuift van louter prestaties naar het ontplooien van het leerpotentieel op alle niveaus, inclusief individuele leerlingen, lerarenteams, beleidsmakers en de uitbreiding van onze kennis over onderwijs in Vlaanderen. 

Panelgesprek 

Na de lezing gaan Piet Van de Velde, directeur atheneum GO! for Business Molenbeek, Ellen Voets, leerkracht Nederlands GO! atheneum Campus Comenius, Delphi Van De Weyer, leerkracht wiskunde GO! atheneum Emanuel Hiel en prof. dr. Els Consuegra, MILO,  in debat over de uitdagingen van de centrale toetsen.  

Programma 

Van 17u30 tot 20u 

  • Verwelkoming
  • Lezing door Ariadne Warmoes, doctoraatsonderzoeker schoolfeedback 
  • Panelgesprek  
  • Dialoog met publiek  
  • Netwerkmoment met drink 

Ben je er graag bij? Schrijf dan zeker in.

VUB Alumni? *
Blijf je via e-mail graag op de hoogte van activiteiten en nieuws van het MILO? *
De aangeleverde data wordt opgeslagen in de Alumni database zodat we jou in de toekomst nog beter kunnen informeren over relevante events en opportuniteiten