De VUB Foundation en het VUB Yamina Krossa Fonds gaan op zoek naar extra financiële middelen om het onderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui en haar team naar een kankervaccin te steunen.

Vandaag lanceert de VUB Foundation de campagne #InvesteerInHoop met de oproep om kanker in lockdown te zetten en het onderzoek naar een potentieel kankervaccin van prof. dr. ir. Damya Laoui te versnellen.

‘De coronacrisis heeft alle aandacht opgeëist, maar ondertussen woekert kanker verder en sterven 600 mensen per week door de gevolgen van kanker. Vandaar deze campagne met het Yamina Krossa Fonds voor borstkankeronderzoek dat het onderzoek van dr. Laoui en de zoektocht naar een kankervaccin steunt.’ Aldus Isabelle Marneffe, directeur van de VUB Foundation.

Het onderzoek van teamleider Tumor Immunology prof. dr. ir. Damya Laoui staat namelijk op een scharniermoment omdat zij nu alle voorbereidingen wil treffen van klinische studies op patiënten met zogeheten triple negatieve borstkanker. Dit raakt Yamina Krossa persoonlijk omdat zij ruim zeven jaar geleden te horen kreeg dat ze zelf triple negatieve borstkanker had. Nadat zij haar kanker overwon, besloot zij om zich te blijven inzetten voor andere patiënten.

Met de ingezamelde fondsen kan het onderzoeksteam van prof. dr. ir. Laoui ondermeer de nodige vergunningen verkrijgen voor klinische studies op menselijke tumorstalen, de vaccinatie van dendritische cellen die de resistente tumoren moeten verslaan verbeteren en menselijke tumorstalen analyseren. Omdat dit handenvol geld kost, lanceren de VUB Foundation en het Yamina Krossa Fonds de campagne #InvesteerInHoop.

Yamina Krossa: Ik had veel geluk maar zoveel andere vrouwen niet. Als er ooit een vaccin komt, zullen vrouwen bij herval niet meer hoeven te hopen op geluk.

Wie de campagne #InvesteerInHoop wil steunen, kan dat online via deze link of met een overschrijving op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vermelding GIFT FO3.

Meer info over deze actie op: www.vub.be/investeerinhoop

Voor meer informatie over de VUB Foundation kan u contact opnemen met:     

Isabelle Marneffe

Directeur VUB Foundation

Isabelle.Marneffe@vub.be