"Wiskunde" - Een wandeling door de wondere wereld van de mathematica

Voor velen staat wiskunde gelijk aan rekenen, worstelen met driehoeksmeetkunde of uitgebreide bewijzen met cijfers én letters. Maar wiskunde wordt niet voor niets ‘de taal van het universum’ genoemd en is veelal onzichtbaar in tal van zaken uit ons dagelijkse leven. Professor Ann Dooms toont in haar nieuwe boek ‘Wiskunde’ de kracht en de schoonheid van de mathematica. Ze trekt het vak los van de schoolbanken en katapulteert het recht naar het ‘echte leven’. Van rondsurfen op Netflix en Google over een selfie nemen of betalen met je smartphone tot games en artificiële intelligentie.

Ann Dooms: “In Wiskunde maak ik samen met de lezer een wandeling door de wondere wereld van de mathematica. Sommige wiskundigen grappen al eens dat zij enkel een potlood, papier en een kop koffie nodig hebben. Neem dat er ook gerust bij!

Professor Dooms de onderzoeksgroep Digital Mathematics aan de VUB en is gespecialiseerd in cryptografie, artificiële intelligentie en data science met toepassingen in digitale schilderij en document-analyse. Dooms  is lid van het IEEE comité in Information Forensics & Security en de wetenschappelijke raad van Defensie. Ze is  mede-oprichter van het Platform Wiskunde Vlaanderen en columniste bij EOS Wetenschap en De Tijd.

Het boek “Wiskunde” is een uitgave van Nerdland, het boekenlabel van Lieven Scheire bij Borgerhoff & Lamberigts en is vanaf 5 november verkrijgbaar in de boekhandel.