Professor Joeri Van Mierlo, oprichter van het  MOBI Electromobility Research Centre aan de VUB kreeg de benoeming ‘Higly Cited Researcher 2023’ van Web of Science. Van Mierlo is trots maar ook zeer dankbaar: "Vereerd en trots op mijn prestaties, maar net zo trots op het team en de onderzoekers die elk gepubliceerd resultaat mogelijk hebben gemaakt. Het is een gedeelde reis van succes”. ​

Zijn impact wordt niet alleen gekenmerkt door zijn talrijke 'Highly Cited Papers', die de afgelopen tien jaar consequent in de top 1% staan op basis van citaties, maar ook door de kwalitatieve analyse en het oordeel van experts dat wordt toegepast in het selectieproces. Zijn werk overstijgt het aantal citaties en belichaamt een toewijding aan uitmuntendheid en innovatie. Van Mierlo is de enige Belg in de categorie “Engineering”, wat zijn individuele bekwaamheid benadrukt, maar ook het belang van zijn bijdragen aan baanbrekend technisch onderzoek. 

VUB Professor Jan Steyaert mocht sinds 2019 reeds de prestigieuze titel ‘Highly Cited Researcher’ aannemen. Professor Steyaert leidt de onderzoeksgroep Structural Biology Brussels. Zijn groep bestudeert de structuur van eiwitten en DNA van moleculair tot atomair niveau. Door de positie van atomen in een macromolecuul te bepalen (eiwitten bevatten bijvoorbeeld duizenden atomen) kunnen ze afleiden hoe dergelijke moleculen als kleine machines kunnen functioneren, en hoe ze met elkaar interageren. Het einddoel van dit onderzoek is het ontrafelen van de complexe machines die cellen laten werken. Hun fundamentele onderzoek in de biologie en biochemie leidt tot belangrijke industriële en biomedische toepassingen.