Faciliteiten op de campus

Op de VUB Photonics Campus heb je toegang tot een unieke combinatie van hoogtechnologische platformen voor de ontwikkeling en productie van fotonische componenten en systemen voor fundamenteel, toegepast en industrieel onderzoek rond lichttechnologie. Je vindt er state of the art faciliteiten en apparatuur, zoals platformen voor micro-optisch ontwerp, clean room condities en een volledig uitgeruste technologiehal voor geavanceerd prototyping.

Metrologie- en kwaliteitscontrole clean room

De praktijkruimte voor metrologie- en kwaliteitscontrole is een ISO-klasse 7 clean room, uitgerust met een reeks hoogtechnologische instrumenten.

Meer info

2022_Photonics_Labo_Pilot line for the prototyping and manufacturing of optical components_1_Gooik_VUB
2022_Photonics_Labo_Pilot line for the prototyping and manufacturing of optical components_2_VUB

Pilootlijn voor de productie van optische componenten

B-PHOT heeft ook een pilootlijn voor optische componenten. Dankzij onze opto-fluidische lab-on-chips is een snelle prototypering en massareplicatie mogelijk. En dankzij uiterst precieze diamantbewerking kunnen we vrijevormoptiek in kunststof maken. Verder kunnen we kleine reeksen maken in matrijzenbouw en via replicatie door warm persen of microspuitgieten.

Meer info

Optische-vezel-sensorenlabo

In het optische-vezel-sensorenlabo worden optische vezels omgebouwd tot integreerbare sensoren. 

Meer info

2022_Photonics_Labo_Optical fiber sensor lab_VUB_Gooik_VUB
2022_Photonics_Laser_Labo_Gooik_VUB

Laserlabo

Dankzij de infrastructuur in het B-PHOT laserlabo boeken we baanbrekende resultaten met de unieke eigenschappen van laserlicht.

Meer info

Je bent ook welkom op onze Main Campus

Wist je dat onderzoekers en studenten van onze campus in Gooik, bovenop hun eigen onderzoekslabo's en -ruimtes, ook gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de VUB Main Campus in Etterbeek?