Uitreiking van de VUB-literatuurprijs

Het Literatuurfons Luc Bucquoye voor literatuurĀ - opgericht in 2018 binnen de faculteit Letteren en WijsbegeerteĀ ā€“ reikt jaarlijks een prijs uit: deĀ Luc Bucquoye-prijs ofĀ de VUB-literatuurprijs.Ā Die gaat naar een auteur die uitblinkt door Nederlandstalig werk dat van redelijke eigenzinnigheid getuigt. Denk aan vrijheid van denken, engagement, tegendraadsheid en de stimulering van emotie en intellect.Ā Ook wil het fonds de humane wetenschappen binnenĀ multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek bevorderen.

Help jij mee?

2019_Portret_Luc Bucquoye_VUB

Luc Bucquoye

Luc Bucquoye studeerdeĀ afĀ aan de Universiteit Gent als licentiaat Germaanse filologie. Hij verbleef jarenlang inĀ Afrika, waarĀ hij aanvankelijkĀ in het onderwijs stond. Later bouwde hij er ookĀ eenĀ loopbaan op in deĀ zakenwereldĀ als consultant enĀ beheerderĀ van verschillendeĀ groepen.

Selectiecriteria prijs

Het vrije denken, de tegendraadsheid en de stimulering van emotie en intellect zijn belangrijke waarden voor de VUB-literatuurprijs. De winnende auteur neemt deel aan lezingen en activiteiten met studenten. Daarin staat de geest van het oeuvre centraal.

2022_LucBucquoye_Lezing_PassaPorta

Schenk nu en maak het verschil!

Giften vanaf ā‚¬ 40 zijnĀ fiscaal aftrekbaar.

Doneer

Ontdek welke fondsen je nog kan steunen

Ga naar het overzicht