Uitreiking van de VUB-literatuurprijs

Het Literatuurfons Luc Bucquoye voor literatuur - opgericht in 2018 binnen de faculteit Letteren en Wijsbegeerte – reikt jaarlijks een prijs uit: de Luc Bucquoye-prijs of de VUB-literatuurprijs. Die gaat naar een auteur die uitblinkt door Nederlandstalig werk dat van redelijke eigenzinnigheid getuigt. Denk aan vrijheid van denken, engagement, tegendraadsheid en de stimulering van emotie en intellect. Ook wil het fonds de humane wetenschappen binnen multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek bevorderen.

Help jij mee?

2019_Portret_Luc Bucquoye_VUB

Luc Bucquoye

Luc Bucquoye studeerde af aan de Universiteit Gent als licentiaat Germaanse filologie. Hij verbleef jarenlang in Afrika, waar hij aanvankelijk in het onderwijs stond. Later bouwde hij er ook een loopbaan op in de zakenwereld als consultant en beheerder van verschillende groepen.

Selectiecriteria prijs

Het vrije denken, de tegendraadsheid en de stimulering van emotie en intellect zijn belangrijke waarden voor de VUB-literatuurprijs. De winnende auteur neemt deel aan lezingen en activiteiten met studenten. Daarin staat de geest van het oeuvre centraal.

2022_LucBucquoye_Lezing_PassaPorta

Schenk nu en maak het verschil!

Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Doneer

Ontdek welke fondsen je nog kan steunen

Ga naar het overzicht